Publicitātes attēls

No 13. līdz 18. augustam Kuldīgā norisināsies radošā vasaras skola, kurā aicināts pieteikties un iesaistīties ikviens interesents. Kopā ar pašmāju un ārzemju speciālistiem dalībnieki papildinās zināšanas izstāžu dizaina jomā, ka arī uzlabos profesionālās komunikācijas prasmes. 17. augustā plānota arī publisko lekciju programma.

Ziņas Fold 31. jūlijs, 2017

«Pamanāmās personības» ar Jenu Rosu

Kuldīgas radošās vasaras skolas trešā pasākumu cikla ietvaros dizaineri un mākslinieki būs aicināti apmeklēt Jena Rosa (Jens Roth, Vācija) personības un radošuma atvērtības skolu «Pamanāmās personības» (The Visible Persona). Apmācības veicinās dalībnieku komunikācijas prasmju attīstību un sniegs ieskatu tajā, kā veiksmīgi prezentēt savas idejas, vērtības un intereses. Dalībnieki apgūs «SourceTuning» metodi, kā arī iegūs praktiskas iemaņas improvizācijā un komunikācijā kameras priekšā. Aktiermākslas trenera Jena Rosa skolotie aktieri saņēmuši balvas Berlīnes filmu festivālā.

Darbnīcas pie Jena Rosa notiks no 13. līdz 18. augustam, darba valoda — angļu. Cena — 600 eiro, kurā iekļauta nakšņošana un ēdienreizes.

Ekspozīcijas dizaina skola ar Mareku Birznieku

No 13. līdz 18. augustam norisināsies arī produktu un izstāžu dizaina tēmām veltīta darbnīca, ko vadīs interjera dizaineris Mareks Birznieks. 2018. gadā Kuldīgas novada pašvaldība ir iecerējusi atvērt Adatu fabrikas muzeju, tāpēc darbnīcas dalībnieki būs aicināti attīstīt topošā muzeja ekspozīciju koncepcijas, izstrādāt interaktīvus risinājumus un apgūt prototipēšanas iemaņas. Muzejs nākotnē būs publiski pieejams apmeklētājiem kā daļa no Kuldīgas Mākslas un radošā klastera, tāpēc dalībniekiem tā būs iespēja ierakstīt savu vārdu muzeja tapšanas vēsturē.

Darbnīcas cena — 330 eiro, kurā iekļauta nakšņošana un ēdienreizes.

Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc interesenti aicināti e–pastā sazināties ar organizatoriem, lai noskaidrotu par iespēju piedalīties darbnīcās.

Publiskās lekcijas

Ceturtdien, 17. augustā Kuldīgā notiks publisko lekciju pēcpusdiena par dizainu un ar dizaina domāšanu saistītām tēmām. Lektori: apavu dizainere Elīna Dobele, dizainere un arhitekte Liene Jākobsone, dramaturgs Lauris Gundars, dizaineris Mareks Birznieks, aktieru koučs Jens Ross. Plašāka informācija par Kuldīgas radošās vasaras skolas norisi tiks publicēta Kuldīgas Mākslinieku rezidences Facebook lapā.

 

Visas darbnīcas norisināsies Kuldīgas Mākslinieku rezidencē, Pils ielā 2, Kuldīgā. Kuldīgas radošo vasaras skolu organizē Kuldīgas Mākslinieku rezidence ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latvijas Mākslas akadēmijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Kultūras ministrijas atbalstu.