Publicitātes attēls

Turpinot pagājušā gada vasarā aizsākto iniciatīvu, Kuldīgas radošā vasaras skola aicina piedalīties četrās praktiskās darbnīcās, kas šogad norisināsies jūnijā un augustā. Kopā ar pašmāju un ārzemju speciālistiem dalībnieki papildinās zināšanas pakalpojumu, produktu un izstāžu dizaina jomās, ka arī uzlabos profesionālās komunikācijas prasmes.

Ziņas Fold 26. maijs, 2017

Jūnijs

Kuldīgas radošās vasaras skolas 2. pasākumu ciklu 26. jūnijā atklās Viestura Celmiņa darbnīca «Service design», un tas turpināsies līdz 1. jūlijam. Nedēļas garumā dalībnieku fokusā būs dizaina domāšana, pakalpojuma dizaina metodoloģija, servisa analīze, testēšana un ieviešana. Dalībnieki saskarsies ar pakalpojuma dizaina izstrādes izaicinājumiem, tostarp veiks lokālās situācijas analīzi, mērķauditorijas izpēti un iepazīsies ar uzlabojumu izstrādes un ieviešanas metodēm. Risinot reālas un aktuālas problēmas, darbnīca akcentēs dizaina domāšanas nozīmi. Dalībai darbnīcā nav nepieciešamas iepriekšējas zināšanas vai pieredze dizaina jomā.

No 26. līdz 29. jūnijam norisināsies arī pakalpojuma dizaina darbnīca bērniem «Kids for kids», ko vadīs Stefans Morics (Stefan Moritz). Četru dienu laikā jaunie entuziasti risinās viņiem aktuālas un saistošas problēmas,  apgūstot pakalpojuma dizaina metodoloģijas pamatus.

Radošās vasaras skolas 2. pasākumu cikla ietvaros norisināsies arī citu lektoru priekšlasījumi, kas būs veltīti dizaina domāšanas un radošās darbības tēmām. Viņu vidū ir Karina Vissonova, Krišjānis Mazurs, «Overly.lv» pārstāvji un citi.

Augusts

Radošās vasaras skolas 3. cēliens noritēs augustā. Tā ietvaros dizaineri un mākslinieki būs aicināti apmeklēt Džena Rota (Jens Roth) darbnīcu «The visible Persona», kas norisināsies no 13. līdz 18. augustam. Apmācības veicinās dalībnieku komunikācijas prasmju attīstību un sniegs ieskatu tajā, kā veiksmīgi prezentēt savas idejas, vērtības un intereses. Dalībnieki apgūs «SourceTuning» metodi, kā arī iegūs praktiskas iemaņas improvizācijā un komunikācijā kameras priekšā.

No 13. līdz 18. augustam norisināsies arī produktu un izstāžu dizaina tēmām veltīta darbnīca «The Stich», ko vadīs interjera dizaineris Mareks Birznieks. 2018. gadā Kuldīgas novada pašvaldība ir iecerējusi atvērt Adatu fabrikas muzeju, tāpēc darbnīcas dalībnieki būs aicināti attīstīt topošā muzeja ekspozīciju koncepcijas, izstrādāt interaktīvus risinājumus un apgūt prototipēšanas iemaņas.

Radošās vasaras skolas darbnīcu 3. programmu papildinās saistītas nodarbības Elīnas Dobeles, Laura Gundara, Lienes Jākobsones un citu lektoru vadībā.

Reģistrācija «Service design», «The visible Persona» un «The Stich» darbnīcām ir atvērta līdz 5. jūnijam, e–pastā sazinoties ar organizatoriem. Dalības maksa «The Stich» un «Service design» darbnīcās ir 330 eiro, savukārt «The visible Persona» darbnīcas cena ir 600 eiro. Cenā ir iekļautas piecas naktis viesnīcā, kā arī ēdienreizes. Plašāka informācija ir pieejama Kuldīgas Mākslinieku rezidences Facebook lapā.

 

Visas darbnīcas norisināsies Kuldīgas Mākslinieku rezidencē, Pils ielā 2, Kuldīgā. Kuldīgas radošo vasaras skolu organizē Kuldīgas Mākslinieku rezidence ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Latvijas Mākslas akadēmijas, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Kultūras ministrijas atbalstu.