Kuldīgas pilsētas dārzs. Foto — Edgars Tabaks

Sekojot Pasaules arhitektūras dienai, Kuldīgā no 9. līdz 11. oktobrim norisinās starptautisks arhitektūras studentu plenērs, diskusijas un zinātniski praktiska konference, vēršot uzmanību uz vides pieejamības veidošanu un nodrošināšanu pilsētu vēsturiskajos centros.

Ziņas Fold 9. oktobris, 2013

Kuldīgas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību un Mākslinieku rezidenci no 9. līdz 11. oktobrim rīko starptautisku arhitektūras studentu plenēru «Vides pieejamības risinājumi un universālais dizains Kuldīgas vēsturiskajā centrā». Plenēra dalībnieku uzdevums būs veidot pilsētvides dizaina risinājumus velonovietnēm, informācijas norādēm, informatīvām un visiem lasāmām kartēm, pandusiem un citiem vides pieejamības risinājumiem, kas veidos pamatu diskusijai konferencē.

10. oktobrī notiks starptautiska diskusija «Vides pieejamība Kuldīgas vecpilsētā. Esošā situācija, nākotnes vīzija. Risinājumi», bet  11. oktobrī Kuldīgas Kultūras centrā norisināsies zinātniski praktiskā konference «Sabiedrībai pieejamas vides veidošana pilsētu vēsturiskajos centros», kurā tiks izvērtēti un apspriesti dažādi piemēri un vietējā un starptautiskā pieredze pilsētvides attīstīšanā.

Diskusijā un konferencē piedalīsies pārstāvji no Kuldīgas novada pašvaldības, Latvijas Arhitektu savienības, Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācijas «Sustento», sabiedriskās organizācijas «Es Redzu», kā arī arhitekti un cilvēki ar kustību traucējumiem.

Reģistrēšanās Arhitektūras dienas pasākumiem Kuldīgā — LAS mājaslapā. Arhitektu savienība arī organizē transportu no Rīgas uz Kuldīgu un atpakaļceļam. Vairāk informācijas un pasākuma programma atrodama Kuldīgas pilsētas un novada mājaslapā.