Publicitātes attēls

Šoruden jau septīto gadu pēc kārtas tiks aizvadīta radošās darbības nedēļa «radi!2017», kas norisināsies no 9. līdz 15. oktobrim, savukārt dažādi ar to saistīti satelītpasākumi Rīgā un citur Latvijā vairāk nekā mēneša garumā ir plānoti arī pirms un pēc tam. Ikviens interesents ir aicināts pieteikt savu pasākumu «radi!2017» programmai līdz 26. septembrim.

Ziņas Fold 18. septembris, 2017

Radošās darbības nedēļas «radi!2017» mērķis ir izcelt progresīvas idejas, spēcīgus talantus, ilggadēju pieredzi un iniciatīvas, kopīgi liekot pamatus Latvijas valsts nākamajai simtgadei — atvērtai, radošai, gudrai un inovatīvai. «radi!2017» organizatori mudina aktīvi līdzdarboties mūsdienu Latvijas «radīšanā» un tās vērtību spodrināšanā, tādējādi pasākumu programmas ietvaros šogad ir gaidāma virkne interaktīvu notikumu, kas izcels pašmāju sasniegumus, radošo un kultūras industriju potenciālu un mijiedarbību ar citiem sektoriem, akcentējot inovatīvas uzņēmējdarbības, izglītības un gudras pārvaldības nozīmi. Līdz šim radošās darbības nedēļa «radi!» norisinājās pavasarī, taču šogad, valsts gadadienu ieskandinot, tā pirmo reizi gaidāma rudenī.

«radi!2017» komanda akcentē, ka šogad radošās nedēļas pamatvirzieni ir radošo industriju mijiedarbība ar citām nozarēm, kas ietver to potenciāla izcelšanu un iesaisti progresīvas un inovatīvas uzņēmējdarbības, Baltijas jūras reģiona sociālās labklājības, dzīves kvalitātes un pilsētvides attīstības kontekstā; dizaina domāšanas metode un starpdisciplināra pieeja publiskās pārvaldes un izglītības procesos, kā arī Latvijas reģionu iedzīvotāju, mazākumtautību un jauniešu aktīva iesaiste, akcentējot līdzdarbības ideju, veicinot interesi un stiprinot dialogu.

«Plašajā pasaules saziņas telpā nevar nepamanīt jaunākās tendences. Tās ir vērstas uz pārmaiņām un attīstību, izmantojot gudru pieeju, minimālismu, efektīvas metodes. Un pāri visam tomēr vissvarīgākais ir cilvēks. Tikai cilvēks spēj radīt, radoši pieiet sarežģītām lietām, veicināt pār–jaunošanu, motivēt mācīties un pielietot sen atzītas lietas daudz plašāk nekā pieņemts. Tās ir vērtības, par ko «radi!» partneri ne tikai domā, runā, bet arī dara, mudinot visus pārējos pievienoties,» šī gada ieceres raksturo Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas vadītāja Lilita Sparāne.

«radi!2017» organizē Kultūras ministrija un Britu padomes pārstāvniecība Latvijā. «radi!2017» stratēģiskie partneri: Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerība, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, Dānijas Kultūras institūts, Francijas institūts, Gētes institūts Latvijā.

Aicinājums iesaistīties

Arī šogad ikviens Latvijas iedzīvotājs tiek aicināts iesaistīties gaidāmajās diskusijās, semināros, darbnīcās, domnīcās, konferencēs, hakatonos un citās aktivitātēs. Pašmāju radošo industriju pārstāvjiem, uzņēmējiem un dažādu valstisko un nevalstisko organizāciju dalībniekiem ir iespēja pievienoties «radi!2017» un pieteikt savu notikumu kopējai radošās darbības nedēļas programmai līdz 26. septembrim. Papildu informācija, gaidāmo pasākumu kalendārs un pieteikuma anketa dalībai Radošās darbības nedēļā atrodama «radi!» mājaslapā.