Ilustrācija — FOLD

Eiropas Savienības programmas «Radošā Eiropa» birojs Latvijā novembrī aicina uz diviem semināriem kultūras un radošo nozaru profesionāļiem un interesentiem. Pirmais veltīts auditorijas attīstības tendencēm un līdzekļiem tās piesaistīšanai kultūras projektiem, bet otrais — starptautisku partnerību dibināšanai.

Atbalsts Fold 1. novembris, 2017

Auditorijas attīstības tendences un piesaistīšana

9. novembrī kinogalerijā «K.Suns», Elizabetes ielā 83/85, Rīgā notiks seminārs «Auditorijas attīstības tendences un līdzekļi tās piesaistīšanai kultūras projektiem». Semināra dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar auditorijas attīstīšanas iespējām — jaunu auditoriju piesaisti, auditorijas izglītošanas, jaunu zināšanu un prasmju sniegšanas iespējām, tostarp dzirdēt programmas «Radošā Eiropa» projekta īstenotāju pieredzi, kā arī noskatīties dokumentālo filmu «Idas dienasgrāmata» («Ida’s Diary») un iepazīties ar filmas mārketinga kampaņu.

Par kultūras organizāciju auditorijas piesaistes mehānismiem un informācijas izplatīšanu stāstīs organizācijas «Culturelab» pārstāvji, bet par projekta piemēru izraudzīts Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs.

Seminārs notiks latviešu un angļu valodā. Dalība ir bez maksas, taču iepriekšēja reģistrēšanās ir obligāta. Pieteikties apmeklējumam iespējams līdz 7. novembrim.

Starptautisks partnerības seminārs «Creative Dialog»

Starptautisks partnerības seminārs «Creative Dialog» notiks divas dienas, 22. un 23. novembrī viesnīcā «Albert Hotel», Dzirnavu ielā 33, Rīgā. Pasākumā aicināti piedalīties pieredzējuši starptautisku kultūras projektu īstenotāji, kā arī jaunpienācēji, kuri vēlas atrast ārzemju sadarbības partnerus un semināra laikā izstrādāt ideju un projekta pieteikumu potenciālai tā iesniegšanai programmā «Radošā Eiropa» vai Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta jaunā perioda konkursos. Tāpat tiks sniegta informācija par jauno EEZ finanšu instrumenta darbības periodu.

Tā kā dalībnieku skaits ir ierobežots, organizatori paredzējuši, ka seminārā katru organizāciju pārstāv viens dalībnieks. Seminārs notiks angļu valodā. Plašāka informācija un pieteikšanās anketa atrodama Kultūras ministrijas mājaslapā. Reģistrācija semināram atvērta līdz 3. novembrim.