Ilustrācija — FOLD

26. janvārī Latvijas Nacionālās bibliotēkas konferenču centrā norisināsies seminārs, kurā kultūras un radošo nozaru organizāciju un institūciju pārstāvjiem būs iespēja iegūt izsmeļošu informāciju par dažāda veida starptautiskā finansējuma iespējām kultūras un radošo jomu projektu īstenošanai.

Atbalsts Fold 16. janvāris, 2017

Ikgadējo semināru par starptautisko finansējumu radošo nozaru projektu īstenošanai organizē Eiropas Savienības kultūras kontaktpunkts Latvijā. Tā ir Kultūras ministrijas struktūrvienība, kuras darbības mērķis ir nodrošināt efektīvu ES programmas «Radošā Eiropa» (2014–2020) apakšprogrammas «Kultūra» un programmas «Eiropa pilsoņiem» (2014–2020) īstenošanu Latvijā.

Seminārā ikvienam interesentam būs iespēja uzzināt, kādas iespējas sniedz Eiropas Savienības programmas dažādu kultūras nozaru, radošo industriju, audiovizuālās jomas un kultūrizglītības jomu projektiem. Ar «Radošās Eiropas» apakšprogrammām «Kultūra» un «Media» iepazīstinās «Radošās Eiropas» biroja Latvijā pārstāves Zanda Aveniņa un Lelda Ozola, par ES programmu «Eiropa pilsoņiem» pastāstīs Andrejs Lukins, bet Ennata Kivriņa iepazīstinās ar programmas «Erasmus+» piedāvātajām iespējām.

Seminārā interesenti varēs uzzināt arī par finansējuma iespējām jaunatnes projektu īstenošanā, kā arī klātienē saņemt Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā pārstāves Gintas Tropas atbildes uz jautājumiem par pieteikšanos Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmai «Kultūra» un tās atšķirīgajiem moduļiem.

Tāpat seminārā tiks sniegta informācija par dažādiem teritoriālās sadarbības konkursiem, kuru ietvaros var veidot kopīgus projektus arī ar ārpus Eiropas Savienības valstu partneriem. Pasākumu noslēgs «Apvārsnis 2020» prezentācija, kurā tiks sniegti ieteikumi projektu sagatavošanā dalībai šajā programmā.

 

Seminārs norisināsies 26. janvārī no plkst. 10.30 līdz 15.40 Latvijas Nacionālās bibliotēkas konferenču centrā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā. Piedalīšanās seminārā ir bez maksas, bet, tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesenti aicināti reģistrēties iepriekš. Darba valoda — latviešu.