Publicitātes attēls

31. maijā Gētes institūtā norisināsies seminārs, kurā tiks sniegta izsmeļoša informācija par finansējuma iespējām kultūras un radošo industriju projektiem Baltijas jūras reģionā. Pasākuma ietvaros būs iespēja arī prezentēt savu projekta ideju, iepazīties ar potenciālajiem partneriem un iegūt jaunus kontaktus.

Ziņas Fold 24. maijs, 2016

Semināru radošās darbības nedēļas «radi!2016» ietvaros rīko Polijas Kultūras un Nacionālā mantojuma ministrija un Šlēsvigas–Holšteinas Tieslietu, Kultūras un Eiropas lietu ministrija, kas koordinē Kultūrpolitikas virzienu (PA Culture) Eiropas Savienības (ES) Stratēģijā Baltijas jūras reģionam.

Uz semināru aicināti visi interesenti, kas vēlas iepazīties ar Eiropas Savienības Stratēģijas Baltijas jūras reģionam Kultūras prioritātes vadošajiem («flagship») projektiem un uzzināt par iespējām, kā iegūt vadošā projekta statusu, iegūt informāciju par finansējuma piesaistes iespējām kultūras un radošo industriju projektiem. Tāpat būs iespējams uzzināt par Kultūras prioritātes koordinatoru plānotajām aktivitātēm kultūras un radošajiem sektoriem, kā arī satikt koordinatorus klātienē. Savukārt tie apmeklētāji, kuriem jau ir sava projekta ideja, aicināti pieteikties tās prezentēšanai, kas ļaus iegūt atsauksmes un potenciālus atbalstītājus.

Semināru atklās Latvijas republikas Kultūras ministrijas un radošās darbības nedēļas «radi!» pārstāvji, ar PA Culture darbību iepazīstinās Anna Ceinova (Anna Ceynowa) no Polijas Kultūras un Nacionālā mantojuma ministrijas, savukārt par Latvijas pieredzi un ieguvumiem Kultūras prioritātes vadošajos projektos stāstīs Signe Adamoviča no «Creativity Lab».

Pasākuma otrā daļa būs veltīta reģionā pieejamajām finansējuma iespējām, Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumentu apzināšanai un radošo industriju attīstībai, bet semināra noslēgumā dalībniekiem būs iespēja dalīties savās projektu idejās un saņemt profesionāļu padomus.

Pilna semināra programma apskatāma šeit. Piedalīšanās seminārā ir bez maksas, bet, tā kā vietu skaits ir ierobežots, interesenti aicināti reģistrēties iepriekš. Pasākuma darba valoda — angļu. Seminārs norisināsies 31. maijā no plkst. 10.30 Gētes institūtā, Torņa ielā 1, Rīgā.