Publicitātes foto

Radošā apvienība «Skudras metropole», kuras rīkotajos pasākumos un gastronomiskajās performancēs pavārmākslas meistardarbi satiek dizainu un radošus risinājumus, aizvadītajā nedēļas nogalē saņēmusi sudraba godalgu kultūras pasākumu kategorijā starptautiskajā pasākumu un dzīvo notikumu festivālā «Bea World Festival 2017» Portugālē.

Ziņas Fold 21. novembris, 2017

«Bea World Festival» ir iniciatīva, kuras mērķis ir veicināt izcilību pasākumos visā pasaulē. Konkurss festivāla ietvaros notiek jau 11 gadus un apbalvojumi Eiropas notikumiem tiek piešķirti 23 kategorijās, tā sekmējot lielu un mazu notikumu popularizēšanu, parādot to dažādību un organizatoru radošo izdomu. Festivāla kritēriji ir radošums, inovācijas, efektivitāte, tehnika un stratēģiskā komunikācija — elementi, kas notikumu tā apmeklētājiem padara par aizraujošu dzīvās komunikācijas pieredzi.

Radošā apvienība «Skudras metropole» festivāla «Bea World Festival 2017» konkursam bija pieteikusi projektu–gastronomisko performanci «Latvian Senses». Tā tapusi sadarbībā ar «Live Riga», iepazīstinot ar Rīgas–Gaujas reģionu kā Eiropas Gastronomiskā tūrisma galamērķi. Šajā performancē dalībniekiem bija iespēja novērtēt Latvijas dabas bagātību — mežus, laukus, Gauju, aizstājot ierastās vakariņas ar interaktīvu un izglītojošu darbošanos, izbaudot aktivitāti ar visām maņām.

Aizvadītajā konkursā piedalījās gan lielas pasākumu aģentūras, gan maza mēroga radošās apvienības. Konkursa darbus vērtēja starptautiska žūrija, kuras sastāvā bija uzņēmumu pārstāvji un dažādu valstu pasākumu asociāciju pārstāvji. Projekta «Latvian Senses» komanda saņēma sudraba godalgu kultūras pasākumu kategorijā.

«Latvija var! Pirmo reizi Latvijas pasākumu industrijā mūsu valsts vārds izskan pasaulē vistālāk. Kopā ar komandu esam paveikuši milzu darbu un esam lepni Latvijai dzimšanas dienā sarūpēt tik lielisku dāvanu, kas ietver sevī visas bagātības, ko sniedz mūsu mīļās mājas, kā arī radošumu, inovācijas un uzņēmīgu cilvēku darbu,» gandarīta ir «Skudras metropole» vadītāja Gundega Skudriņa.