Publicitātes attēls

Iznācis žurnāla «Veto Magazine» 41. numurs, kurā šoreiz tiek pētīta nākotne un tās plānošana. Tā iekšlapās, kā ierasts, lasāmas intervijas ar dažādu radošo nozaru pārstāvjiem, atrodamas arī literāras apceres, ilustrācijas un modes fotosesijas atvērumi. Numura atklāšanas pasākums notiks 20. decembra vakarā kultūrbārā «Vieta».

Ziņas Fold 15. decembris, 2017

Jaunākajā «Veto Magazine» numurā lasāma intervija ar mākslinieku, sakrāli meditatīvo zīmējumu autoru,  Māri Subaču, intervija ar grupas «Podruga» līderi Alisi Stefanoviču, saruna ar īsfilmu režisori Astru Zoldneri, kuras filma «Melleņu gari» guvusi panākumus daudzviet pasaulē, kā arī raksts par dēļotāju kultūras celmlauzi Renāru Bīrmani.

Sarunās par nākotni iesaistījās astronoms Ilgmārs Eglītis, mākslas kuratore, viena no Cīrihes mākslas galerijas «Shedhalle» vadītājām Egija Inzule un citi. Žurnālā lasāms arī urbānās kultūras pētnieces Justīnes Panteļējevas un fotogrāfa Elmāra Sedola kopīgs pētījums par melnajām takām pilsētā. Literatūras sadaļā publicēts Artūra Puntes darbs — ekopoēma «Ieceļotāji». Numurs tapis sadarbībā ar māksliniecisko redaktori Annu Ceipi.

Šajā žurnālā liela loma atvēlēta fotostāstiem un vizuālajai valodai. Tajā aplūkojami fotostāsti, ko veidojusi stiliste Jūlija Volkinšteine sadarbībā ar fotogrāfēm Evitu Gozi un Kristīni Madjari, kā arī stila lapas, ko veidojusi stiliste Anna Volkova sadarbībā ar fotogrāfu Vladimiru Svetlovu. Žurnālā publicētas arī nākotnes plānošanai veltītas ilustrācijas, kuru autores ir mākslinieces Anna Ceipe un Līva Rutmane.

Jaunākā «Veto Magazine» numura iznākšana tiks svinēta 20. decembrī kultūrbārā «Vieta» (Krišjāņa Valdemāra iela 61, Rīga), kad uzstāsies arī viena no numura varonēm — jaunā mūziķe Alise Stefanoviča ar grupu «Podruga».

Žurnālu «Veto Magazine» iespējams iegādāties «Narvesen» preses tirdzniecības vietās, lielākajās «Jānis Roze» grāmatnīcās, lielveikalos, dzīvesstila veikalos, muzejos un izstāžu zālēs. «Veto» top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.