Publicitātes attēls

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) organizē Latvijas dalību 2020. gada starptautiskajā izstādē «Expo» Dubaijā. LTRK aicina uzņēmējus, kas vēlas piedalīties Latvijas paviljona metu konkursā, pieteikties un piedāvāt savu radošo risinājumu.

Ziņas Fold 10. augusts, 2018

«Expo 2020» Dubaijā jau šobrīd ir pasaules uzmanības lokā — valstis, organizācijas, uzņēmumi aktīvi rīkojas, lai globālais forums kļūtu par pagrieziena punktu cilvēku, valstu, uzņēmumu, organizāciju savstarpējās attiecībās. Izstādes virsmērķis ir veicināt inovatīvus risinājumus visā pasaulē, lai mainītu cilvēku dzīves, bet izstādes moto ir «Savienot prātus, lai radītu nākotni». Latvijas uzņēmumiem ir iespēja kļūt par Latvijas paviljona partneriem un dalībniekiem, dodot savu artavu globālajiem izaicinājumiem un liekot skanēt uzņēmuma vārdam gan vietējā mērogā, gan starptautiski, un veicinot Latvijas atpazīstamību pasaulē.

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība LTRK aicina uzņēmējus, kas vēlas piedalīties Latvijas paviljona metu konkursā dalībai «Expo 2020 Dubai», pieteikties un iepazīties ar sagatavotajiem materiāliem radošā risinājuma izveidē.

LTRK skaidro, ka pašlaik norit darbs pie līguma sagatavošanu ar Ekonomikas ministriju, ko deleģējis Ministru kabinets. Kad tas tiks parakstīts, plānots izsludināt metu konkursu, bet, lai darbi noritētu raiti, LTRK aicina jau tagad uzņēmējus iepazīties ar noteikumiem un prasībām «Expo» izstādei.

Latvijai atvēlētā izstādes vieta atradīsies «Mobilitātes kvartālā» un aizņems 1550 kvadrātmetrus. «Ņemot vērā mūsu iespējas, plānojam, ka pats paviljons un ekspozīcijas daļa aizņems aptuveni 300 kvadrātmetrus no kopējā zemes platības, savukārt pārējā tiks atvēlēta tieši pieredzes jeb aizraujoša stāsta risinājumiem, veicinot apmeklētāju interesi par Latviju,» saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

LTRK plāno, ka metu konkurss būs starpdisciplinārs, ietverot gan ekonomisko pamatojumu, gan arī radošos risinājumus. Iesniegtos piedāvājumus vērtēs dažādu jomu profesionāļi, tostarp sociālantropologi, arhitekti, dizaineri, mārketinga speciālisti un citi.

Līdz šim dalību «Expo» apstiprinājušas jau vairāk nekā 170 valstis, savukārt Dubaijas «Expo» ieviesuši dažādus jauninājumus, piemēram, izveidojot izveidojot īpašu inovāciju fondu 100 miljonu eiro apjomā, lai atbalstītu jaunuzņēmumus. Finansējumu saņēmis arī viens Latvijas uzņēmums.

Šobrīd interesenti ir aicināti aizpildīt kontaktformu, lai saņemtu nepieciešamos materiālus un izlemtu, vai vēlas piedalīties metu konkursā. Tie, kuri reģistrēsies, saņems Latvijas paviljona Dubaijā zemes gabala plānu, izstādes rīkotāju izstrādātos nosacījumus un citu būtiska informāciju.