Foto — Pēteris Vīksna

Iznācis bilingvālā grāmatžurnāla «Benji Knewman» devītais laidiens, kura vāku rotā godīga atzīšanās — citāts no Rvīna Vardes dienasgrāmatas par iepazīšanos ar Latvijas mākslinieku Vladimiru Glušenkovu. Izdevumā, kā ierasts, atrodami vizuāli stāsti, saistošas intervijas ar radošām personībām un raksti.

Ziņas Fold 6. decembris, 2018

Grāmatžurnāla «Benji Knewman» 9. laidiena saturs ceļo no Rīgas līdz Maskavai, Londonai, Palermo un atkal atpakaļ caur Liepāju. Anete Konste dalās patiesos notikumos balstītā stāstā par notikumiem kādā Rīgas bārā. Maskavas mākslas muzeja «Garāža» direktors Antons Belovs intervijā atzīst, ka labs muzejs ir tāds, ko var apskatīt divās stundās. Toma Zariņa Ikšķiles krāmu tirgū uzieta fotofilmiņa ar kadriem no 1970. gadu Rīgas izdevumā savijas ar Pētera Vīksnas fotogrāfijām no Rīgas šī gada vasarā, ko papildina Venta Vīnberga teksts. Tāpat numurā lasāma arī intervija ar Žaņa Lipkes memoriāla vadītāju Lolitu Tomsoni, raksts par vērienīgo mākslas notikumu «Manifesta» Palermo un astoņdesmitgadīgās liepājnieces Rasmas Rāvas vienkāršās un brīžiem komiskās atziņas par dzīvi.

Izdevumu papildina ierobežotā skaitā radīti T–krekli ar izšūtu citātu no mākslinieka Vladimira Glušenkova 1976. gada dienasgrāmatas. Tulkojumā no krievu valodas, tas vēsta: «ir daudz lietu, līdz kurām nevar aizsniegties, ir daudz sapņu, kuros nevar pamosties». Citātam kontekstu piešķir fakts, ka mākslinieks bija padomju varas neatzīts un tā arī nekad nepiedzīvoja dienu, kad viņa darbus pieņemtu oficiālajās izstādēs.

«Benji Knewman» iznāk četrus gadus, un tā misija ir stāstīt Latvijas stāstu starptautiskā valodā — caur saturu un dizainu. Grāmatžurnāls nopērkams tirdzniecības vietās Kanādā, ASV, Nīderlandē, Lielbritānijā, Šveicē, Honkongā, Ķīnā, kā arī internetā. Rīgā «Benji Knewman» var iegādāties veikalos «Mr. Page», «Riija», «Nice Place», «Robert’s Books», «M50», galerijā «Istaba» un «Benji Knewman» veikalā Lāčplēša ielā 101. «Benji Knewman» 9. laidiens iznācis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.