«Leg&go». Foto — Liene Pētersone

Cēsu uzņēmumā «Shaman Inventions» ražotais bērnu divritenis «Leg&go» janvāra vidū tika atzīts par gada inovatīvāko un modernāko pilsētvides velosipēdu vadošajā velo industrijas konkursā «Design & Innovation Award 2019». Transformējamais koka divritenis izceļas ar kvalitāti, funkcionalitāti un ilgtspējīgu dizainu.

Ziņas Fold 30. janvāris, 2019

«Leg&go» ir pasaulē pirmais koka velosipēds, kas transformējams astoņos dažādos veidos. To iespējams pārveidot no līdzsvara velosipēda uz trīsriteni, pedāļu velosipēdu, šūpuļzilonīti vai sniega skūteri, tādējādi nodrošinot piemērotu braucamrīku bērniem vecumā no sešiem mēnešiem līdz sešiem gadiem. Divritenis izgatavots no bērza saplākšņa detaļām. Savukārt pārdomāti veidotais koka rāmja dizains nodrošina nepieciešamo amortizāciju, lai saudzētu bērna muguru, braucot pa nelīdzeniem ceļiem, kā arī mazina triecienu kritiena gadījumā.

Šīs priekšrocības atzinīgi novērtējusi konkursa «Design & Innovation Award 2019» žūrija, kas «Leg&go» atzinusi par labāko pilsētvides velosipēdu kategorijā: «Tas ir moderns, ilgtspējīgs, taču reizē vienkāršs un viegli pielāgojams braucamrīks — viennozīmīgi viens no inovatīvākajiem aizvadītā gada produktiem. «Leg&go» ir katra velo entuziasta sapnis — astoņi velosipēdi vienā, kas aug kopā ar tevi! Modulārais «Leg&go» koncepts pilnībā izprot bērnu un viņu vecāku vajadzības. Izmantojot piedāvātās papildu detaļas, augstas kvalitātes koka konstrukcija var tikt pielāgota atbilstoši vecumam, izmēram un vajadzībai. Tādējādi braucamrīks aug kopā ar bērnu un nav nepieciešamības iegādāties vairākus atsevišķus velosipēdus. Jāizceļ arī «Leg&go» pārdomātais dizains, kas pasargā bērna muguru no traumām.»

«Leg&go» radītājs un vadošais dizainers ir pieredzes bagātais inženieris Egons Garklāvs, kurš komentē uzņēmuma panākumus: «Runā, ka jaunu riteni izgudrot nav iespējams, taču mēs esam pārliecināti, ka to vienmēr ir iespējams uzlabot tā, lai tas atbilstu nepārtraukti mainīgām bērnu un vecāku vajadzībām. Mēs esam pagodināti saņemt prestižo balvu. Tas gan apstiprina to, ka darbojamies pareizā virzienā, gan kārtējo reizi atgādina, ka inovācijām un attīstībai nav robežu.»

Konkurss «Design & Innovation Award» tiek rīkots kopš 2013. gada, un tā ietvaros starptautiska ekspertu komanda pieredzējušu braucēju, dizaineru un inženieru sastāvā apspriež, testē un novērtē jaunākos nozares produktus. Līdz ar to balva sniedz gan ieskatu jaunākajās nozares inovācijās, gan piedāvā patērētājiem objektīvu vērtējumu par aktuālākajiem nozares produktiem un tendencēm. Pilnu uzvarētāju sarakstu var aplūkot šeit.

«Leg&go» nozīmīgas balvas saņēmis arī iepriekš, 2015. gadā kļūstot par «Eurobike Award» uzvarētāju, bet 2016. gadā «ISPO Munich» tas atzīts par vienu no labākajiem sporta industrijas jaunuzņēmumiem. Zīmola vizuālā identitāte, iepakojuma un grafikas dizaina darbi tapuši dizaina studijā «Associates Partners et Sons», kur radīts arī šūpuļzilonītis.