Attēls — «Associates, Partners et Sons»

Rīgas ikgadējo kultūras pasākumu vidū izceļas Rīgas starptautiskā kino festivāla («Riga IFF») vizuālā identitāte — gan ar ikreiz svaigu un interesantu grafiku, gan informatīvo materiālu daudzveidību. Jau trešo gadu festivāla vizuālais noformējums top grafikas dizaina studijā «Associates, Partners et Sons» ciešā sadarbībā ar festivāla komunikācijas komandu.

Ziņas Evelīna Ozola 9. decembris, 2019

Vizuālā identitāte ir būtiska «Riga IFF» komunikācijas sastāvdaļa, jo tā palīdz vēstīt par festivāla vērtībām un garu vēl pirms tā sākšanās. ««Riga IFF» savā attieksmē un iekšējā kultūrā ir laikmetīgs, un festivāla grafikas dizains ir instruments, kas ļauj to signalizēt mūsu auditorijai. Priekšnojautas par festivālu rada tieši vizuālā valoda, kurā runājam,» stāsta kino festivāla komunikācijas departamenta vadītājs Edijs Vucēns.

 

«Riga IFF» 2017. gada spilgtā vizuālā identitāte un vides objekti ieguva Latvijas Dizaina gada balvu, daudz komplimentu saņemts arī no festivāla starptautiskās kino industrijas kolēģiem. Eiropas kontekstā salīdzinoši mazajam un jaunajam kino festivālam ir svarīgi būt pamanītam. Savukārt divu pēdējo gadu vizuālās identitātes vieno blīvais, vertikāli izstieptais burtveidols «Tusker». Tas izmantots atkārtoti, lai stiprinātu festivāla zīmola atpazīstamību un izceltos «kopējā ēterā», skaidro Edijs.

 

Savukārt zilganzaļos attēlus ar festivāla logotipa telpiskiem apveidiem, kas šogad tika izmantoti «Riga IFF» vizuālajā komunikācijā, studijā «Associates, Partners et Sons» izstrādājusi dizainere Saša Gudkova. «Iedvesmojos no kinematogrāfijā izmantotiem vizuāliem efektiem un filmēšanas tehnikām. Mūsdienu filmu izstrādes, izplatīšanas un izrādīšanas process bieži vien ir pilnībā digitāls. Šķietami dabiski un nejauši efekti, piemēram, gaismas noplūdes tiek simulēti apzināti — filmu pēcapstrādes datorprogrammās. Tieši ar šo domu un piegājienu, mijiedarbojoties digitāli radītai gaismai, formai un tekstūrai, veidoju festivāla identitātes grafikas,» viņa atklāj. Saša pabeigusi Eindhovenas Dizaina akadēmijas Mediju un komunikācijas nodaļu un grafikas dizainu labprāt veido trīs dimensijās, izmantojot modelēšanas un renderēšanas programmas.