Animācija — Katrīna Sadovņikova

Dizainera Edgara Zvirgzdiņa dibinātajai studijai «Associates, Partners et Sons» nupat apritējuši 13 gadi. Paralēli grafikas dizainam un zīmolu veidošanai Edgars darbojas arī produktu dizaina laukā un ir līdzdibinātājs skandu zīmolam «Aretai». Vairāki dizainera projekti saņēmuši gan nacionālā, gan starptautiska mēroga dizaina apbalvojumus, un šogad Edgars vada Latvijas Dizaina gada balvas 2024 atlases žūriju produktu dizaina kategorijā. Rubrikā «Forša fīča» Edgars iesaka veidu, kā ikdienā uzņemt papildu zināšanas.

Forša fīča Fold 12. janvāris, 2024

«Mana foršā fīča ir «Audible» abonements. Tajā iekļauta viena audiogrāmata mēnesī, un abonements ir labs veids, kā slinkos lasītājus pabakstīt ja ne lasīt, tad vismaz klausīties grāmatas. Sākumā bija jocīgi, jo man pietrūka grāmatas fiziskā formāta, bija jāsaprot, kādā ātrumā tās labāk klausīties (1x vai, ja kaut kur steidzīgi jāsoļo, 1,3x). Dažreiz prieku par grāmatu pabojā arī autoru vēlme pašiem to ierunāt pārāk teatrālā dikcijā, bet ieguvums — iespēja atpūtināt acis no skatīšanās ekrānā vai papīrā —, manuprāt, atsver visus trūkumus.»

Edgara Zvirgzdiņa dizaina studija «Associates, Partners et Sons» rada trāpīgu un un atmiņā paliekošu grafikas dizainu. 2018. gadā studijas veidotā vizuālā identitāte Rīgas Starptautiskajam kino kinofestivālam (Riga IFF) saņēma Latvijas Dizaina gada balvas Grand Prix. Savukārt «Aretai» skandas 2022. gadā ieguva prestižo «Red Dot» balvu.

 

Ziemas pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai 2024 turpinās līdz 15. februārim. Plašāk par darbu iesniegšanu — šeit.