Ilustrācija ― Elīna Brasliņa

Apgāds «Mansards» laidis klajā divas Elīnas Brasliņas ilustrētas bērnu grāmatas «Rīta agrumā» un «Laiks gulēt iet».

Ziņas Fold 15. janvāris, 2019

Grāmatu teksta autors ir amerikāņu–spāņu rakstnieks un tulkotājs Laurenss Šimels (Lawrence Schimel), kurš piedalījies vairāk nekā 100 grāmatu tapšanā angļu un spāņu valodā. Latviski viņa tekstu atdzejojusi Inga Gaile. Abām grāmatām ilustrācijas radījusi iemīļotā latviešu māksliniece Elīna Brasliņa, kura par savu līdzšinējo darbu saņēmusi vairākus apbalvojumus, tai skaitā «Zelta Ābeles» balvu grāmatu mākslā un Jāņa Baltvilka Baltijas jūras reģiona balvu bērnu literatūrā.

Grāmatas «Rīta agrumā» un «Laiks gulēt iet» ar rotaļīgajiem un skanīgajiem dzejoļiem domātas pašiem mazākajiem — sākot ar bērniem, kas vēl nav sasnieguši pat gada vecumu. Grāmatu varoņi — zēns un meitene kopā ar saviem mājas mīluļiem — vienkāršā, taču saistošā valodā vēsta par ikdienišķiem notikumiem, kas norisinās ne tik ikdienišķās ģimenēs.

Izdevumi vienlaicīgi iznākuši Spānijā, Latvijā, Beļģijā, Čehijā un Horvātijā. Tos var atrast un iegādāties apgādā «Mansards», lielākajos grāmatu veikalos un bibliotēkās visā Latvijā.