Publicitātes attēls

Iznācis mākslas un kultūras žurnāla «Jezga» otrais numurs, kura atklāšana notiks 26. janvārī Rīgas bārā «Golden». Tā tēma ir «mīlestība, sekss un dzimums», un izdevuma lappusēs varēs lasīt gan intervijas, gan aplūkot latviešu mākslinieku darbus un iepazīties ar «drag queen» kustības pārstāvjiem Latvijā.

Ziņas Fold 25. janvāris, 2019

144 lappušu biezā žurnāla tapšanā iesaistījies 21 rakstu, interviju, fotogrāfiju un ilustrāciju autors. Intervijās varēs iepazīties ar dizainera Artūra Analta, rotu mākslinieces Madaras Keidžas, Roja Rodžera, Kourtney X un citu kolorītu personību stāstiem. Foto sēriju lapaspusēs varēs aplūkot Vikas Ekstas un Annemarijas Gulbes foto sērijas, kā arī vācu fotogrāfa Sebastiana Frankes foto stāstu par «drag queens» dzīvi bijušajās Padomju Savienības valstīs.

«Jezga» piedāvās iepazīties arī ar jauno dzejnieku dzeju, Latvijā un Londonā dzīvojošu ilustratoru darbiem, modes sērijām un citiem materiāliem.

«Šajā numurā mēs vēlējāmies skaļi runāt par to, ka mīlestība un seksuālas attiecības nav atkarīgas no dzimuma, tās var eksistēt visdažādākajās formās un veidos, runājam arī par seksualitāti kā sevis pieņemšanas veidu, arī sava ķermeņa pieņemšanu. Šī tēma mums ir ļoti svarīga, jo joprojām jūtam, ka gan Latvijā, gan citās postpadomju valstīs šis ir liela tabu tēma sabiedrībā,» numura tēmas izvēli skaidro «Jezga» redaktore Anna Rosova. Tāpat kā pirmais numurs, arī otrais iznācis ar diviem dažādiem vākiem.

Žurnāla «Jezga» jaunais numurs tiks prezentēts sestdien, 26. janvārī plkst. 21.00 bārā «Golden», Ģertrūdes ielā 33, Rīgā. Izdevumu Latvijā var iegādāties galerijā «Istaba» un mākslas kafejnīcā «Kolekcionārs», kā arī žurnāla mājaslapā. Tā veidotāji ir  Londonā dzīvojošie fotogrāfe Anna Rosova un grafikas dizainers Vils Meighans (Will Meighan).

Plānots, ka žurnāls iznāks divas reizes gadā, turpinot iepazīstināt ar Latvijas identitāti caur jauno mākslinieku, fotogrāfu, mūziķu un citu radošu personību prizmu.