Publicitātes attēls

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas «Kultūra» ietvaros ir izsludināts otrais šī gada pieteikšanās termiņš finansiālam atbalstam radošiem braucieniem. Pieteikties iespējams līdz 4. aprīlim.

Atbalsts Fold 4. marts, 2019

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma «Kultūra» atbalsta profesionālu mākslinieku un kultūras darbinieku radošos braucienus, mākslinieku rezidences un īstermiņa un ilgtermiņa sadarbības tīklu izveidi. Tās mērķis ir izveidot pamatu inovatīvai, dinamiskai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un kultūras dzīvei. Šo programmu kopīgi finansē Ziemeļvalstis un Baltijas valstis, un to administrē Ziemeļvalstu Kultūras punkts Somijā.

No 2019. gada 4. marta mobilitātes programmā «Kultūra» ir atvērta pieteikšanās finansiālam atbalstam radošiem braucieniem (mobility funding). Pieteikumus var iesniegt profesionāli mākslinieki un citu radošo profesiju pārstāvji visās mākslas un kultūras jomās, lai dotos radošā braucienā uz kādu no Baltijas valstīm vai Ziemeļvalstīm (brauciena ilgums 1–10 dienas). Pretendentiem ir iespēja doties uz Lietuvu, Igauniju, Dāniju, Somiju, Fēru salām, Grenlandi, Islandi, Norvēģiju, Zviedriju un Ālandu salām.

Finansiālais atbalsts paredzēts ceļa un uzturēšanās izmaksu segšanai. Braucieniem var pieteikties arī nelielas grupas (līdz 6 personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu vietu, vienā un tajā pašā laikā.

Pieteikšanās termiņš ir šī gada 4. aprīlis (plkst.15.59). Agrākais iespējamais brauciena datums ir divi mēneši pēc pieteikšanās termiņa beigām, tātad ne agrāk par 4. jūniju.

Pretendenti no Latvijas jautājumu gadījumā aicināti sazināties ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā kultūras padomnieci Gintu Tropu, rakstot e–pastu vai zvanot uz tālruni 26362558. Plašāka informācija un pieteikšanās — Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā.