Publicitātes attēls

No 15. līdz 25. augustam Siguldā ceturto gadu norisināsies Starptautiskā dizaina vasaras skola MAD, kas šogad būs veltīta transhumānisma tēmai. Vasaras skolas desmit dienu laikā tās dalībnieki meklēs dizaina risinājumus izaicinājumiem, kas skar cilvēka ķermeni. Kombinējot dabaszinātnes, amatniecību, dizainu un mākslu, tiks radīti eksperimentāli dizaina objekti un koncepcijas. Interesenti aicināti pieteikties dalībai vasaras skolā līdz 2. jūlijam.

Ziņas Fold 26. jūnijs, 2019

Starptautiskās dizaina vasaras skolas MAD mērķis ir caur praktisku darbu un radošiem eksperimentiem paplašināt izpratni par dizainu un amatniecību, ļaujot studentiem kopā ar mentoriem meklēt risinājumus aktuāliem jautājumiem, kas skar mūsdienu un nākotnes cilvēka labbūtību un vidi. Iepriekšējos gados MAD tēmas bija biomīmikrija, biorevolūcija un nākotnes pārtika, bet šogad skolas dalībnieki pievērsīsies transhumānismam un biofarmācijai. Tās fokusā būs reģeneratīvā medicīna, biotehnoloģijas, kā arī cilvēka ķermeņa izpēte. Desmit dienu darbnīcā dalībnieki meklēs atbildes un uzdos jaunus jautājumus par minētajām tēmām, lūkojot, kā tās var ietekmēt arī dizaina nākotni un otrādi.

Vasaras skolā kopā dzīvo un strādā dizaineri, mākslinieki, amatnieki un zinātnieki, sapludinot robežas starp dažādām nozarēm un kopīgi pārbaudot pašu izvirzītās teorijas un hipotēzes. Nozīmīga loma MAD ir tradicionālajai amatniecībai un darbam ar materiālu, kas vienlaikus stimulē radītprieku un disciplinē.

MAD 2019 pasniedzēju un lektoru vidū būs bioķīmiķis Martins Hančics (Martin Hanczyc, Itālija), dizaina un mākslas studijas «Soft Baroque» (Lielbritānija) pārstāvji, dizainers Jerūns van de Hrūters (Jeroen van de Gruiter, Nīderlande), dizaina studijas «Pettersen & Hein» (Dānija/Norvēģija) pārstāvji, dizaina pētniece un inovāciju stratēģe Karīna Visonova (Karina Vissonova, Ungārija), permakultūras dizainers Klods Oprī (Claude Oprea, Lielbritānija), bioloģijas zinātņu doktors Tūrs Selga (Latvija), arhitekts Kristians Venerstrēms Jensens (Christian Vennerstrøm Jensen, Dānija/Bahreina), dizaina pētniece Agi Heinsa (Agi Haines, Lielbritānija) un dizainers, MAD rīkotājs Rihards Funts (Latvija).

Skolas dalībniekus ar savām amata prasmēm iepazīstinās kūdras pētnieks un mākslinieks Edgars Ameriks, kokapstrādes meistars Rihards Vidzickis, kalējs Andris Ščeglovs, tāšu pinēja Vizma Zvirbule un keramiķi Elizabete un Osvalds Cāni un Gatis Kleinbergs.

Skolai aicināti pieteikties interesenti ar labām angļu valodas zināšanām, kuri noslēguši vismaz pirmo studiju gadu dizaina, mākslas vai arhitektūras izglītības programmās augstskolā vai profesionālo dizaina vidusskolu absolventi, un ir ieinteresēti dizainā, tehnoloģijās, kultūrā un vides problēmu risināšanā.

 

MAD 2019 norisināsies Siguldā no šī gada 15. līdz 25. augustam. Pieteikšanās dalībai atvērta līdz 2. jūlijam. Plašāka informācija par skolas ideju, programmu, pasniedzējiem un pieteikšanos atrodama MAD mājaslapā.