Attēls — XRLatvia

23. augustā tehnoloģiju un digitālās pasaules entuziasti, uzņēmēji un ikviens interesents aicināts piedalīties «Cross Industry Meetup Vol. 2» lekciju un meistarklašu vakarā, kas norisināsies mākslas centrā «Noass». Pasākumā ar savu pieredzi un zināšanām dalīsies ārvalstu paplašinātās realitātes eksperti, spēļu izstrādātāji un datorgrafikas speciālisti.

Ziņas Fold 21. augusts, 2019

«Cross Industry Meetup Vol.2» laikā apmeklētājiem būs iespēja ieskatīties datorspēļu, digitālās mākslas un paplašinātās realitātes pasaulē. Vakaru atklās Lietuvas video efektu producēšanas zīmola «Okta» izpilddirektors un līdzdibinātājs Vitalius Žukas (Vitalius Zhukas).

Diskusijas turpinās paplašinātās realitātes vēstnesis Johanans Orengo (Johanan Orengo) no Somijas, kurš stāstīs par «XR Nation» plāniem veidot vienotu Ziemeļvalstu un Baltijas tehnoloģiju kopienu, lai veicinātu nozares sadarbību un attīstību reģionā. Savukārt, savos piedzīvojumos, attīstot saturu virtuālās realitātes brillēm «Oculus Quest», dalīsies lietuviešu programmatūras izstrādātājs Tomass Tumosa (Thomas Tumosa).

Lekciju ciklu noslēgs spēļu un filmu skaņas dizaina lietpratējs un komponists no Vācijas, Tors Gunars Maijrdals (Thor Gunnar Myrdal), kurš klausītājiem atklās audiālās pieredzes nozīmi virtuālajā realitātē.

Paralēli lekcijām apmeklētājiem būs iespēja piedalīties skotu 3D/VR mākslinieka Īana Kraitona (Ian Crighton) radošajā darbnīcā, kurā varēs paraudzīties, kā top māksla virtuālajā realitātē. Darbosies arī virtuālās realitātes izklaides studija «Portāls».

«Pasākuma mērķis ir piedāvāt tīklošanās platformu gan tehnoloģiju nozares veterāniem, gan tiem, kas vēlas uzzināt vairāk, rast jaunas idejas vai atrast līdzīgi domājošos,» stāsta XRLatvia kopienas pārstāvis un papildinātās realitātes tehnoloģiju uzņēmuma «Overly» līdzdibinātājs Gatis Zvejnieks. «Pievienoties aicināts ikviens, jo šādos pasākumos vienmēr vēlamies izlauzties ārpus tehnoloģiju kopienas burbuļa, atklāt šīs pasaules plašās darbības jomas un iespējas, tādējādi iedvesmojot jaunos talantus par labu karjerai spēļu, 3D grafikas, papildinātās un virtuālās realitātes izstrādē.»

Pēc oficiālās daļas noslēguma, apmeklētāji varēs uzkavēties un izbaudīt pasākuma otro cēlienu, kurā ar saviem oriģinālmūzikas priekšnesumiem uzstāsies «Dirty Deal Audio» Liepājas telpiskās skaņas studijas komandas biedri Demaui (Māris Dejus) un Kristaps Puķītis.

Pasākumu organizē trīs Latvijas tehnoloģiju kopienas — Gamedev.lv, XRLatvia un CGImage sadarbībā ar mākslas centru «Noass».

 

«Cross Industry Meetup Vol.2» norisināsies 23. augustā no plkst. 18.00 Starptautiskā laikmetīgās un videomākslas festivāla «Ūdensgabali» ietvaros peldošajā mākslas centrā «Noass», AB dambī 2, Rīgā. Ieeja bez maksas. Plašāka informācija pieejama Facebook.