Attēls — «MPLab»

No 7. līdz 14. decembrim norisināsies jauno mediju mākslas festivāla «Update» paplašinātā programma «Update Extended». Notikumu cikls ir adresēts studentiem, jaunajiem māksliniekiem, profesionāļiem un citiem interesentiem, kas vēlas papildināt vai iegūt jaunas zināšanas un kompetences darbā ar digitālajām tehnoloģijām.

Ziņas Fold 6. decembris, 2021

«Update Extended» programmā gaidāmas tiešsaistes diskusijas un meistarklases par mākslu un tehnoloģijām angļu valodā. Tās paredzētas arī interesentiem bez priekšzināšanām, un visi notikumi pieejami bez maksas.

 

Otrdien, 7. decembrī, plkst. 18.00–20.00 tiešsaistē varēs apmeklēt imersīvo mediju mākslinieka Franca Fišnallera (Franz Fischnaller) meistarklasi un lekciju «Papildināts stāstījums» par dažādiem papildinātās realitātes (AR) naratīva veidiem, to veidošanas pamatprincipiem un lielākajiem izaicinājumiem, kā arī pielietojuma veidiem. Lekcijā mākslinieks atklās arī savu jaunāko projektu — lielizmēra imersīvu muzeju un mākslas instalāciju — tapšanas aizkulises.

 

Ceturtdien, 9. decembrī, plkst. 18.00–20.00 norisināsies tiešsaistes diskusija «Iekļaujoša māksla un dizains — digitālā perspektīva», kuras laikā varēs tikties ar māksliniecēm, pētniecēm un dizainerēm, kuras veidojušas iekļaujošus mākslas darbus un produktus cilvēkiem ar dažādām fiziskajām un mentālajām spējām, padziļināti diskutējot par digitālo tehnoloģiju sniegtajām iespējām un izaicinājumiem mākslas un vides pieejamības veidošanā. Tiks salīdzināta dažādu valstu pieredze iekļaujošu prakšu un vides pieejamības veicināšanā — ne vien kā patērētājam, bet arī kā radoša satura veidotājam. Diskusijā piedalīsies mūziķe Embla Skjūza (Amble Skuse), pētniece un pieredzes dizaina entuziaste Kristiāna Kārkliņa, māksliniece, mākslas mediatore un mākslas pieejamības projektu vadītāja Lība Bērziņa, kā arī māksliniece Gabriele Gervickaite (Gabrielė Gervickaitė).

Otrdien, 14. decembrī pllkst. 18.00–20.00 MPLab organizē diskusiju «Māksla kā pētniecība: iespējas un izaicinājumi», kurā mākslinieki–pētnieki Denijs Plūhers (Dani Ploeger) un Vitauts Mičelkevičs (Vytautas Michelkevičius) iepazīstinās klausītājus ar pētniecības nozīmi viņu mākslas praksē un dažādām pieejām, kā pasauli pētīt caur mākslu. Darbnīcas moderatores, mediju teorētiķes Ilvas Skultes vadībā tiks aplūkota mākslinieka–pētnieka metodoloģija un dzīvesveids.

 

Visas nodarbības notiks tiešsaistē, platformā «Zoom». Plašāka informācija par «Update Extended» — MPLab mājaslapā.

 

«Update» organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija sadarbībā ar biedrību «Art, Science, Technology, Education». Notikumu cikls tapis ar Eiropas Savienības programmas «Radošā Eiropa» un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.