Foto — Alise Pabērza

Tērpu māksliniece Elita Patmalniece izveidojusi neparastus un košus kostīmus iluzionistu Daces un Enriko Pecolli jaunajai izrādei «Ah…Liz». Tie radīti, iedvesmojoties no pazīstamajām Lūisa Kerola grāmatām «Alise Brīnumzemē» un «Alise Aizspogulijā».

Ziņas Fold 17. oktobris, 2019

Izrāde «Ah…Liz» Latvijā būs skatāma trīs reizes šajā nedēļas nogalē Rīgas Kongresu namā un pēc tam dosies pasaules turnejā. «Tā būs teatralizēta cirka izrāde ar specefektiem, 3D projekcijām, iluzionisma mākslas pielietojumu, piemēram, Alises auguma izmēra pārvērtībās vai Cepurnieka triku un joku vērošanā, kā arī skatītāji dosies piedzīvojumos Maģiskajā dārzā un Karalienes pilī, sekos līdzi gaisa akrobātiskajiem šoviem un citiem Alises Brīnumzemes cienīgiem brīnumiem,» stāsta interaktīvās izrādes autore Dace Pecolli. Krāšņa un specefektiem bagāta būšot arī «Ah…Liz» scenogrāfija, ko papildinās iluzionistu Pecolli pašu veidots videomākslas materiāls. Izrādē piedalīsies mākslinieki no ASV, Itālijas, Ukrainas un Krievijas, kuri būs tērpušies modes mākslinieces un gleznotājas Elitas Patmalnieces darinātos kostīmos.

Dace un Enriko Pecolli ir Latvijā pazīstamākie iluzionisti, kuri 23 gadu laikā uzstājušies vairāk nekā 63 valstīs, kā arī saņēmuši prestižo Merlina balvu.