Foto — Pēteris Vīksna

Vakar notika bilingvālā grāmatžurnāla «Benji Knewman» vienpadsmitā numura atvēršana. Jaunākā grāmatžurnāla vāks divās valodās pauž sajūtas par laiku, kad arvien biežāk kļūst grūti saprast, kā ir patiesībā: «Kļūst grūti domāt.»

Ziņas Fold 20. novembris, 2019

«Vārdi «становится трудно думать» piesaistīja manu uzmanību grāmatā, kurā apkopotas sarunas ar Krievijas māksliniekiem astoņdesmito gadu beigās,» stāsta «Benji Knewman» izdevēja un redaktore Agnese Kleina. «Grūti domāt ir arī šodien, kad ēterā valda «fake news», politiskie saukļi un instagrampatiesības. Bet lasīšana palīdz.»

«Benji Knewman» 11. laidiena saturu ievada mākslinieka Zahara Ze dzīves kārtība alfabētiskā secībā. Rasa Jansone pēta Maskavas konceptuālistus un to, kas Viktora Pivovarova gleznotajiem komunālajiem dzīvokļiem kopīgs ar «Ikea» lielveikaliem. Rvīns Varde turpina iepriekšējos laidienos aizsākto dienasgrāmatu. Šoreiz tajā satiekas datoristi, noklausītas sarunas kafejnīcā un nesekmīgi mēģinājumi tikt pie alus svētdienā Lietuvā. Vēl numurā par to, kāpēc tik grūti atbrīvoties no mēbelēm, ko iesākt ar instagramu un kā izskaidrot ikdienas eksistenciālismu kādam, kuram pagaidām ir tikai seši gadi, bet kuram jau ir tik daudz jautājumu. Numura interviju varoņi — vēsturniece Ineta Lipša un «Zivju Lete» saimnieks Murads Juško.

«Benji Knewman» iznāk jau piecus gadus, un tā mērķis nemainīgi ir stāstīt Latvijas stāstu starptautiskā valodā — ar interesanta satura un dizaina palīdzību.

Grāmatžurnāls «Benji Knewman» nopērkams tā īpašajā veikalā «Zuzeum : The Ear», grāmatnīcās «Mr. Page», «Riija», «Robert’s Books» un galerijā «Istaba», kā arī internetā ar piegādi visā pasaulē. Grāmatžurnāls nopērkams arī ASV, Nīderlandē, Lielbritānijā, Honkongā, Ķīnā un citur.