Ilustrācija — FOLD

Šī gada 13. novembrī viesnīcā «Pullman Riga Old Town Hotel» notiks informatīvs seminārs par Eiropas Savienības programmas «Radošā Eiropa» Sadarbības projektu konkursu un radošo industriju biznesa vides optimizēšanas iespējām projektos. Semināru aicināti apmeklēt kultūras un radošo nozaru profesionāļi, kā arī citi interesenti.

Atbalsts Fold 4. novembris, 2019

Seminārā būs iespējams iegūt informāciju par aktuālo «Radošās Eiropas» apakšprogrammas «Kultūra» Sadarbības projektu konkursu, galvenajām izmaiņām konkursa noteikumos, kā arī ieteikumus veiksmīga un kvalitatīva projekta sagatavošanai. Apmeklētāji varēs iepazīties ar uzņēmuma «Stikla māja» pieredzi, iesaistoties «Radošās Eiropas» atbalstītā projektā. Pasākumā būs iespējams vairāk uzzināt arī par «Radošās Eiropas» apakšprogrammas «Media» atbalstītajiem kursiem konkurētspējas stiprināšanai radošo industriju biznesā.

Semināra otrajā daļā ar prezentāciju uzstāsies žurnāliste Birgita Haidsīka (Birgit Heidsiek), kura ir viena no videi draudzīgas filmu veidošanas jeb «zaļās filmēšanas» kustības aizsācējām Vācijā. Birgita ir izveidojusi starptautisku sadarbības platformu «Green Film Shooting», kas sniedz daudzpusīgu informāciju par ilgtspējīgas un videi draudzīgas filmu uzņemšanas iespējām un labajiem piemēriem. «Green Film Shooting» atbalsta Hamburgas – Šlēsvigas Holšteinas filmu fonds, kas kopš 2011. gada piešķir «zaļo sertifikātu» (Green Shooting Card) filmām, kuru veidošanā ievēroti videi draudzīgas filmu uzņemšanas pamatprincipi.

Noslēgumā Brigita Haidsīka vadīs sarunu ar filmas «Jelgava ’94» veidotājiem no Jura Podnieka studijas. «Jelgava ’94» ir pirmā Latvijas filma, kuras veidošanā ievēroti zaļās domāšanas principi. Tā ieguvusi gan «Radošās Eiropas» apakšprogrammas «Media» atbalstu filmas projekta izstrādei, gan «zaļo sertifikātu». Savukārt Jānis Joņevs par savu romānu «Jelgava ’94» saņēmis ES balvu literatūrā, kas saņem finansējumu no «Radošās Eiropas» apakšprogrammas «Kultūra».

Brigitas Haidsīkas prezentācija un saruna ar filmas «Jelgava ’94» veidotājiem notiks angļu valodā bez tulkojuma.

 

Semināra programma un reģistrācijas anketa pieejama Kultūras ministrijas mājaslapā.