Publicitātes attēls

Šodien plkst. 18.00 Rīgā, Hanzas Peronā norisināsies jauno modes dizaineru konkursa «Modes manifestācija» fināls un TV ieraksts. Modes skati būs iespējams tiešraidē vērot Rīga TV24 un portālā LA.lv.

Ziņas Fold 22. decembris, 2020

Par godalgām konkursā cīnīsies divpadsmit konkursa finālisti — topošie modes dizaineri no Latvijas Mākslas akadēmijas, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas «Saules skola», Rēzeknes Tehnoloģijas akadēmijas un Rīgas Tehniskās universitātes.

 

Finālistu vidū ir četras kolekcijas no Latvijas Mākslas akadēmijas, kuras radījuši tās studenti un absolventi Vitālijs Kondraščuks, Agnese Eiduka, Una Pūpola un Milēna Emīlija Seržante. Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu finālā pārstāvēs divas kolekcijas, kuru autore ir Neila Moše–Možus un radošais tandēms Anete Hamčanovska un Hugo Bērziņš.

 

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu «Saules skola» šogad konkursa finālā pārstāv trīs kolekcijas, kuru autores ir Violeta Mihejeva, Aiga Cīrule un Agnese Viosna. Konkursa jaunpienācēja Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija ir pārstāvēta ar šā gada absolvenšu Guntas Salmanes un Natālijas Brokānes kolekcijām. Savukārt Rīgas Tehnisko universitāti finālā pārstāv Marta Cimdiņa.

Konkursa kolekcijas finālā vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētāja jau ceturto reizi būs profesore Ļuba Popova no Milānas Jaunās mākslas akadēmijas (Nuova Accademia di Belle Arti Milano). Žūrijā būs arī universālveikala «Stockmann Riga» direktore Dace Godmane, modes dizainers Aleksandrs Pavlovs, zīmola «Alexander Pavlov» dibinātājs un radošais direktors, izdevniecības «Rīgas Viļņi» modes redaktore Olga Kolotova, žurnāla «Lilit Look» galvenā redaktore Kristīne Rudzinska, kā arī starptautiskā konkursa «International Young Designers Contest 2021» pārstāve Aleksandra Kakurina.

 

Konkursa balvu fonds ietver Latvijas pārstāvību vienā no lielākajiem starptautiskajiem jauno modes dizaineru konkursiem Centrāleiropā — «4th International Young Designers Contest 2021», kas norisināsies Kijevā, Ukrainā, modes mārketinga un menedžmenta divu nedēļu kursu Milānas Jaunajā mākslas akadēmijā, kā arī vairākas speciālās balvas, tostarp publikācijas vadošajos Latvijas žurnālos.

 

Pagājušajā gadā uzvaru konkursā guva Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente Una Bērziņa ar kolekciju «Stāsti. 1. daļa».

 

Jauno modes dizaineru konkursa organizēšanas tradīciju 2016. gadā iedibināja biedrība «Latvijas Modes palāta». Tā ir modes profesionāļu pašu izveidota lielākā un aktīvākā nozares nevalstiskā organizācija Latvijā, kuras mērķis ir attīstīt un veicināt Latvijas modes industrijas izaugsmi.

 

Konkursa tiešsaiste un tās ieraksts tiks sagatavoti, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai.