Spilvendrāna no kolekcijas «Riverside Promise». Foto — «Tullia Home»

Augustā sevi pieteicis jauns Latvijas mājas tekstila zīmols «Tullia Home». Tā radīto gultas veļu un dekoratīvās spilvendrānas rotā sapņaini floras motīvi. Apdruku dizainu veidojusi zīmola dibinātāja, māksliniece un dizainere Maija Eglīte, kuras gleznotajos akvareļos notverti īsi, bet baudpilni mirkļi dabā.

Ziņas Fold 19. augusts, 2021

Māksliniece un dizainere Maija Eglīte, kura ilgus gadus strādājusi kopā ar «Stenders» kosmētikas zīmola radošo komandu un veidojusi darbus arī citiem Latvijā zināmiem uzņēmumiem, dibinājusi zīmolu «Tullia Home», ienesot mājās mākslas darbus ar funkciju. Uzņēmums piedāvā Latvijā ražotus ilgtspējīgus gultas veļas komplektus un spilvendrānas, kas izgatavoti no augstas kvalitātes kokvilnas satīna — izsmalcināta, taču viegli kopjama materiāla.

 

Zīmola nosaukumu, kā arī tā sievišķīgo un izteiksmīgo personību iedvesmojusi renesanses laika dzejniece un kurtizāne Tūlija d’Aragona (Tullia d’Aragona). «Viņa neatbilda tā laika skaistuma standartiem, kā arī nebija dzimusi aristokrātu ģimenē, bet savas dzīves laikā viņa kļuva par atzītu sievieti — rakstnieci, dzejnieci un filozofi,» stāsta Maija.

«Tullia Home» produkti apdrukāti ar pašas Maijas akvareļu tehnikā gleznotajiem augu motīviem. Zīmols piedāvā trīs dažādus gultas veļas kompletus: «Shadows of the Garden» kolekcijā apspēlētas saules gaismas spēles koku lapotnēs, «A Sea of Blooms» attēlo ziedu pilnu pļavu, bet «Riverside Promise» atgādina par laisku atpūtu upmalā. Mākslinieces oriģinālie zīmējumi ierobežotā tirāžā pārnesti uz auduma, sadarbojoties ar pieredzējušo Latvijas tekstila ražotāju «Mežroze». Savukārt produktu šūšanai un piegrieztņu izgatavošanai piesaistīts nesen radītais mājlietu ražotājs «Cotton Cloud».

 

Maija Eglīte atzīst, ka ideju par savu zīmolu viņa lolojusi vairāku gadu garumā, un nu darbs nesis augļus. Kolekcija «Riverside Promise» tikko iekļuvusi Britu un starptautiskā interjera dizaina biedrības rīkotā dizaina konkursa (The SBID International Design Awards) finālā. Laureātu noteikšana nodota skatītāju vērtējumam, un līdz 10. septembrim ikviens aicināts balsot par savu favorītu.

 

«Tullia Home» gultas veļu un spilvendrānas iespējams iegādāties zīmola mājaslapā, bet jau septembrī universālveikalā «Stockmann» būs pieejama viena no kolekcijām, kas radīta tieši šim veikalam.