Ilustrācija — FROST

17. maijā plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā tiks atklāta jaunā mākslinieka FROST personālizstāde «A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z». Izstādi veido ilustratīvas interpretācijas par latīņu alfabēta burtiem.

Ziņas Fold 14. maijs, 2013

FROST studē Latvijas Mākslas akadēmijā, strādā par grafikas dizaineri un ir ilustrāciju žurnāla «Popper» līdzdibinātājs. Pēdējā laika profesionālā darbība likusi par izstādes konceptu izvēlēties burtus un to dizainu, kas, savienojoties ar interesi par ilustrāciju un grafiti, novedis pie brīvi interpretētiem tipografikas likumiem un formām. Burti, brīžiem saprotami un vienkārši, brīžiem gandrīz nenolasāmi un sarežģīti, katrs ir ar savu stāstu.

Izstādes autors: «Par grafiti sāku interesēties 14 gadu vecumā un, kā jau lielākā daļa, sāku ar burtu skicēšanu, taču drīz vien pārgāju uz tēlu zīmēšanu. Toreiz man padevās un patika zīmēt R, O un S burtus, no kuriem arī saliku savu segvārdu FROST.

Vērienīgākais un manis paša mīļākais izstādes darbs ir projekts «Alfabēts ielās», kuru īstenojot pusgada garumā, sanāca labāk iepazīt Rīgu un atklāt ļoti daudz foršu pagalmu un vietu, par kurām nezināju agrāk. Par savu izteiksmes platformu izvēlējos Rīgas ielas, kurās šobrīd jau ir apskatāms viss latīņu alfabēts.»

Izstāde atvērta katru dienu 14.00–20.00, no 17. maija līdz 6. jūnijam. Ieeja brīva. Adrese — Skolas iela 15.