Ilustrācija — «Asterisk»

Šogad Tallinā pirmo reizi notiks grafikas dizaina vasaras skola «Asterisk». Tās mērķis ir pētīt tādus grafikas dizaina virzienus, kas cieši mijiedarbojas ar citām radošām disciplīnām. Pieteikšanās gala termiņš ir 24. jūnijs, taču tiks izskatīti arī vēlāki pieteikumi.

Izglītība Fold 21. jūnijs, 2013

Vasaras skola «Asterisk» notiks Tallinā no 28. jūlija līdz 4. augustam. Tās mērķis ir iepazīstināt dalībniekus ar dažādiem grafikas dizaina virzieniem un paplašināt grafikas dizaina prakses definīciju. Tas nozīmē arī izpētīt dažādus dizaina izglītības gala iznākumus — arī tādus, kas var atšķirties no ierastā dizaineris — klients modeļa. Dalībniekiem tiks dota iespēja eksperimentēt ar dažādām dizaina metodēm un pieejām un saņemt pieredzējušas starptautiskas dizaineru komandas atbalstu un vērtējumu. Vasaras skolas pasniedzēji ir ārvalstu dizaineri un mākslinieki, kuru darbs ne vienmēr atbilst tradicionālai dizainera definīcijai: Rebecca Stephany (DE), Paul Elliman (UK), Joris Kritis (BE) un Urs Lehni (CH). Darbnīcas papildinās vakara programma ar lekcijām, prezentācijām un diskusiju grupām, kas atvērtas arī plašākai publikai.

«Asterisk» aicina piedalīties grafikas dizaina studentus un jaunus profesionāļus, teorētiķus, kritiķus, kuratorus un citus, kas interesējas par dizainu. Vasaras skolas dalības maksa ir 95 eiro, un tajā tiks uzņemti 32 dalībnieki. Lai pieteiktos dalībai, jāiesniedz CV un portfolio. Plašāka informācija par pieteikšanos «Asterisk» mājaslapā.