Ministru kabineta Goda diploma pasniegšana. Foto — Valsts Kanceleja

Valsts kanceleja izsludinājusi iepirkumu Ministru kabineta apbalvojumu vizuālās koncepcijas atsvaidzināšanai un ļoti gaida mūsdienīgus dizaina piedāvājumus. Ministru kabineta Goda diploms ir Latvijas valdības augstākais apbalvojums, un tam grafiski jāatbilst gan tā augstajam statusam, gan šodienas dizaina un tehnoloģiju iespējām.

Ziņas Fold 25. jūlijs, 2013

Ministru kabineta Goda diplomus pasniedz, lai pateiktos tiem iedzīvotājiem, kuru ieguldījums Latvijas valsts attīstībā ir būtisks un nozīmīgs. Sadarbībā ar Valsts Heraldikas komisiju ir izvērtēti pašreizējie valdības apbalvojumi, un tās rekomendācijās ir aicināts no mākslinieciskās koncepcijas viedokļa izstrādāt valdības apbalvojumus, kas būtu atbilstoši gan laikmetam, gan apbalvojuma statusam.

«Ministru kabineta balvas goda diploms ir augstākais Latvijas Republikas apbalvojums, ko piešķir par personas ieguldījumu demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā. Diemžēl pašreizējais apbalvojuma dizains neatbilst augstākā apbalvojuma saturiskajai slodzei un idejai. Esam aicinājuši veidot jaunu valdības apbalvojumu grafisko dizainu, kas atbilstu augstā apbalvojuma statusam, laikmeta mākslinieciskajām un tehnoloģiju iespējām. Ceram uz mākslinieku — lietaskoku un jauno talantu — lielu atsaucību,» aicina Ramona Umblija, Valsts Heraldikas komisijas priekšsēdētāja vietniece administratīvajos jautājumos.

Dizaineri un mākslinieki aicināti iesniegt skices Ministru kabineta balvas Goda diploma un krūšu nozīmītes, kā arī diploma par sasniegumiem starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, diploma par izciliem sasniegumiem sportā un Ministru kabineta Atzinības raksta dizainam. Iepirkuma summa ir 3500 LVL, un konkursa nolikums lejupielādējams no Valsts kancelejas mājas lapas. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2013. gada 4. septembris.

Žūrijas komisija

  • komisijas priekšsēdētāja — Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes komunikācijas jautājumos Laine Kučinska;
  • labklājības ministre un Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšsēdētāja Ilze Viņķele;
  • Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs;
  • Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedras vadītājs Guntars Sietiņš;
  • grafiķis Gunārs Lūsis;
  • Ministru prezidenta padomnieks kultūras un politikas plānošanas jautājumos Ints Dālderis.

Komisijas uzaicinātie eksperti

  • Valsts Heraldikas komisijas priekšsēdētājs Laimonis Šēnbergs;
  • Valsts Heraldikas komisijas locekle Ramona Umblija;
  • Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētājs Andrejs Broks;
  • mākslinieks Ilmārs Blumbergs.

Nākamā Ministru kabineta balvas pasniegšanas ceremonija notiks 2013. gada 14. novembrī. Uz šo datumu Goda diplomam un krūšu nozīmītei jābūt pilnīgā izstrādātiem un izgatavotiem, lai tos pasniegtu Ministru kabineta balvas laureātiem. Pašreizējos apbalvojumus var klātienē aplūkot Ministru kabinetā, iepriekš piesakoties.

Jautājumiem un informācijai: Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa—Znota, tālrunis +371 67082919, signe.znotina@mk.gov.lv