Foto — Mārcis Ruiķis, logo — Aksels Bruks

No 19. līdz 21. septembrim Arhitektu namā un mediju centrā «H2O6» norisināsies arhitektūrai un urbānajiem sporta veidiem veltītas vieslekcijas, piedaloties arhitektiem, kas ir arī skeitbordisti, no Lielbritānijas un Skandināvijas valstīm.

Ziņas Fold 16. septembris, 2013

19. septembrī plkst. 19.00, mediju centrs «H206», Ūdens iela 6

Īans Bordens (Iain Borden, Londona) — arhitektūras vēsturnieks, kritiķis un teorētiķis, kas koncentrējas uz skeitborda un pilsētvides mijiedarbību, pastiprināti analizējot, kā skeitbordisti piedzīvo, izjūt un uztver pilsētu caur šo sporta veidu. Grāmatas «Skateboarding, the Space and the City» autors. Pašlaik Īans iesaistījies cīņā pret Londonas Southbank skeitparka nojaukšanu, kas uzskatāms par skeitborda kultūras dzimšanas vietu Lielbritānijā.

20. septembrī plkst. 19.00, Arhitektu nams, Torņa iela 11

Rasmuss B. Andersens (Rasmus B. Andersen, Kopenhāgena) — arhitekts un pilsētplānotājs, pabeidzis Orhusas Arhitektūras skolu, kur studiju laikā fokusējies uz cilvēka un viņa radītas vides attiecību analīzi un interpretāciju. Pašlaik Rasmuss ir biroja «Active City Transformation» vadītājs, meklējot jaunus risinājumus telpas tipoloģijai, kas spētu reģenerēt pilsētas dzīvi.

 21.septembrī plkst. 16.00, Arhitektu nams, Torņa iela 11

Janne Sārio (Janne Saario, Helsinki) — ainavu arhitekts no Somijas, kurš ar skeitbordu sācis nodarboties 6 gadu vecumā, vēlāk iekļuvis Eiropas «Element Skateboards» komandā un šobrīd specializējas skeitparku projektēšanā. Vieslekciju cikla noslēgumā būs iespēja noskatīties filmu «Second Nature: Documentary about Janne Saario», kā arī citus skeitborda video.

 

Līdz 7. oktobrim Trokšņu ielā 13 darbosies pilsētas skeitparks, kurā mēneša garumā noritēs dažādas sacensības, un līdz 11. oktobrim Arhitektu namā iespējams apskatīt Latvijas labākās skeitborda un arhitektūras fotogrāfijas. Pasākumu cikla «Manual: Urban Sports and Architecture» noslēgumā 11. oktobrī Arhitektu namā varēs noklausīties septiņu sportistu stāstus par arhitektūru un pilsētvidi, kas noslēgsies ar pilsētas ierēdņu un praktizējošu arhitektu diskusiju.

 

Pasākumu detalizēts apraksts un programma atrodami «Manual: Urban Sports and Architecture» Facebook lapā. Organizatori — Laikmetīgās arhitektūras informācijas centrs un radošā apvienība «Other Side Studio».