«Modernista» digitālās versijas vāka foto — Juris Dzenis, 1967

Saistībā ar otrā numura iznākšanu, žurnāls «Modernists» un Gētes institūts Rīgā 15. oktobrī aicina uz Riharda Lamperta (Richard Lampert) lekciju «When Then is Now» par modernisma klasikas un jauno mēbeļu dizainu un ražošanu.

Ziņas Fold 9. oktobris, 2013

Uz lekciju aicināti dizaineri, arhitekti, amatnieki, ražotāji, studenti un pētnieki, kurus interesē:

  • pēckara modernisma arhitekti un viņu projektētās mēbeles;
  • modernisma ikonu ražošana mūsdienās — autortiesības, licences, tehnoloģijas;
  • ražotāja sadarbība ar jaunajiem dizaineriem;
  • dizains un ražošana Eiropā.

Rihards Lamperts savā vārdā nosaukto uzņēmumu nodibināja 1993. gadā Štutgartē un divdesmit darbības gadu laikā izveidojis spilgtu dizainera un ražotāja sadarbības modeli ar saistošu produktu portfeli, kurā ir gan ievērojamāko vācu modernisma meistaru, gan jaunākās paaudzes dizaineru vārdi.

Uzņēmums «Richard Lampert» ir vienīgais licencētais ražotājs slavenākā vācu funkcionālista–modernista Egona Eiermana 1953. gadā savam arhitektu birojam radītajam galdam. Tāpat uzņēmums ražo Eiermana skolnieka — arhitekta Herberta Hirhes piecdesmitajos gados projektētas mēbeles. Novērtējot klasiku, ražotājs ar tikpat lielu entuziasmu strādā ar jaunākās paaudzes dizaineriem — parīzieti Ariku Levī, londoniešiem «Doshi Levien», nīderlandieti Bertjanu Potu, kā arī virkni jauno Vācijas dizaineru.

Lekcija notiks 15. oktobrī plkst. 18.00 Gētes institūtā Rīgā, Torņa ielā 1 (ieeja no Klostera ielas), tās garums – viena stunda, valoda – angļu, ieeja – bez maksas.

 

«Modernista» jaunumiem var pierakstīties žurnāla mājaslapā, kā arī sekot līdzi Facebook.