Ronalds van der Hilsts. Publicitātes foto

Piektdien, 1. novembrī, ar veselām divām vieslekcijām Rīgā uzstāsies holandiešu ainavu arhitekts un dizaineris Ronalds van der Hilsts. Lekcija «Genius Loci kā instruments ainavu arhitektūrā» norisināsies RISEBA Arhitektūras un dizaina fakultātes publisko lekciju cikla «Slice of Architecture» ietvaros, bet lekcijai Latvijas Mākslas akadēmijā sekos konkursa «Emotions of Colours by Ceramica Bardelli 2013» prezentācija.

Ziņas Fold 31. oktobris, 2013

Ronalds van der Hilsts (Ronald van der Hilst) kopš 1993. gada dzīvo un strādā Antverpenē, Beļģijā un sākotnēji koncentrējās uz dārzu un ainavu arhitektūras projektiem un veidoja publikācijas dārzu žurnāliem. Lai gan tas sākās kā joks, Holandes klišejiskais tulpes motīvs kļuva par van der Hilsta darbu neatņemamu sastāvdaļu un kā vienojošs tematiskais un grafiskais elements tos nepamet jau 10 gadus. Kopš 2005. gada van der Hilsts strādā produktu un grafikas dizaina jomā, un līdz šim viņa radītie tulpju iedvesmotie dizaina produkti guvuši plašu atzinību. Kristāla vāze «Bulbe», ko ražo «Val Saint Lambert», atrodama pat Nīderlandes karaļnama kolekcijā. Dažādu sadarbības projektu ietvaros ar tulpju motīvu tapuši ne tikai klasiski interjera dizaina priekšmeti, bet arī tērpi, grāmatas, sienu gleznojumi, skulptūras, juvelierizstrādājumi, lustras, ilustrācijas un pastkartes. Dizaineris šādā tematikā rotājis muzeju dārzus un veidojis dizainu tulpju plantācijām un privātiem dārziem. Viens no pēdējā laika projektiem, kur izmantotas van der Hilsta flīzes, ir «Igloodgn» interjers Kindao metro stacijai Ķīnā.

Van der Hilsta vieslekcija Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 1. stāva zālē Rīgā, Kalpaka bulvārī 13 norisināsies plkst. 10.00. Tai sekos LMA glezniecības, funkcionālā dizaina un vides mākslas studentu vidū izsludinātā konkursa «Emotions of Colours by Ceramica Bardelli 2013» prezentācija.

Lekcija «Genius Loci kā instruments ainavu arhitektūrā» notiks RISEBA Arhitektūras un Mediju centrā «H2O6» Rīgā, Ūdens ielā 6, 3. stāvā plkst. 17.00. Vieslekcijas notiks angļu valodā un ir atvērtas ikvienam interesentam, bez ieejas maksas.

Ronalda van der Hilsta lekcijas Rīgā piedāvā interjera salons «Krassky» un Itālijas dizaina flīžu ražotājs «Ceramica Bardelli», atbalsta RISEBA un LMA Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts.