Ilustrācija — Edvards Percevs

Šovakar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā notiks pirmais pasākums lekciju sērijā «Vārds Latvijas dizaineriem» — «Dizains un telpa». Tajā piedalīsies arhitekti Zane Tetere un Reinis Liepiņš, dizainere Inese Elizabete Brimerberga un māksliniece, scenogrāfe Anna Heinrihsone.

Ziņas Fold 30. oktobris, 2013

Zane Tetere, arhitektu biroja «Open AD» vadītāja, stāstīs par darbu pie restorānu «Aqua Luna» (2013) un «Koya» (2012) interjeriem. Viena autora veidotie konkurējošie restorāni atrodas viens otram līdzās Adrejsalā — vidē, kas pēdējo gadu laikā daudz mainījusies un šobrīd ieguvusi pavisam jaunu seju. «Aqua Luna» interjers nupat ieguvis Gada balvu dizainā par labāko interjera dizainu sabiedriskām telpām.

Māksliniece un scenogrāfe Anna Heinrihsone stāstīs par Aleksandras Beļcovas un Romāna Sutas muzeju, kas atrodas abu mākslinieku memoriālajā dzīvoklī. Ekspozīcija veidota kā inscenēts mākslinieku mājokļa iekārtojums, kurā var iepazīties ar Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas dzīvi caur trim aspektiem: radošo darbību, sabiedrisko dzīvi un ģimeni.

Inese Elizabete Brimerberga, dizaina studijas «Esetti» dizainere, stāstīs par diviem privātajiem interjeriem «Vidusjūras klusuma atklāsme» un «Londona lietū», atklājot iedvesmas avotus un risinājumu smalkumus ceļā uz plānotā punktuālu realizāciju.

Arhitekts Reinis Liepiņš stāstīs par projektu «Elizabetes Park House» — ēkas rekonstrukciju Elizabetes ielā 21a, kurai arhitektu birojs «Sudraba arhitektūra» izstrādāja koplietošanas telpu interjera projektu un ēkas dizaina koncepciju.

Lekcija «Dizains un telpa» notiks šodien, 30. oktobrī plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā, Skārņu ielā 10/20. Ieeja visos cikla pasākumos ir bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās. Lekcijas notiek latviešu valodā. Turpmāko pasākumu programma šeit.