Komikss — Rūta Briede

Vakar, 14. novembrī, sākoties Beļģijas dienām Rīgā, Latvijas Mākslas akadēmijā tika paziņoti komiksu žurnāla «kuš!» sadarbībā ar Beļģijas Karalistes vēstniecību Latvijā rīkotā komiksu konkursa «Briseles kāposti» laureātu vārdi. Žūrija pirmo vietu piešķīra Rūtai Briedei, otro vietu ieguva Elīna Brasliņa, bet trešā balva tika pasniegta Reinim Pētersonam.

Ziņas Fold 15. novembris, 2013

Konkursa uzvarētāja Rūta Briede saņēma naudas prēmiju 500 latu apmērā no Beļģijas Karalistes vēstniecības Latvijā un Margrietas Dreiblates veidoto balvas figūru. Elīna Brasliņa par otro vietu ieguva naudas prēmiju 200 latu apmērā no Beļģijas–Luksemburgas–Latvijas tirdzniecības kameras, kā arī tika pie žurnāla «Veto» speciālbalvas. Trešās vietas ieguvējs Reinis Pētersons saņēma dāvanu karti 60 latu apmērā no izdevniecības «Zvaigzne ABC». Trīs galveno balvu laureāti saņēma arī «HungryLab» balvas «Berta» mājaslapas izveidei.

Žūrijai nebija viegli izvēlēties uzvarētāju starp 77 darbiem, kuru kvalitāte bija ļoti augsta, bet Rūtas zīmētais komikss ieguva pirmo vietu, jo tā stāstījums, mākslinieciskā kvalitāte un tēmas interpretācija bija visneparastākā un reizē visatbilstošākā uzdevumam. Zīmējumi veidoti īpašā tehnikā, un stāsts atstāj pietiekami daudz vietas lasītāja iztēlei un paliek prātā vēl ilgi pēc apskatīšanas.

Desmit žūrijas izvēlētie darbi līdz 29. novembrim apskatāmi izstādē «Briseles kāposti» Latvijas Mākslas akadēmijā un restorānā «3 pavāri», kā arī tiks publicēti tepat, FOLD.