Kaspars Jursons. Foto — Andrejs Strokins

Vakar notikušajā «Unfolded» Nº6 tika noskaidrots, kurš būs Latvijas pārstāvis starptautiskajā radošo industriju uzņēmēju konkursā «Creative Business Cup». Par vispārliecinošāko produktu un tā prezentāciju žūrija atzina dizainera Kaspara Jursona radīto pisuāru ar izlietni «STAND».

Redakcija Fold 8. novembris, 2013

Par dalību «Creative Business Cup» sacentās četri pretendenti: «Mareunrol’s» ar jaunu ādas aksesuāru produktu līniju, «Design Catering» ar vingrošanas stieņu sistēmu «Vingrotava», dizaina studija «Mājo» ar klūgu pinuma lampu sēriju un Kaspars Jursons ar pisuāru «Stand».

Prezentācijas tika vērtētas pēc atbilstības virknei kritēriju: produkta vai pakalpojuma unikalitāte, ražošanas veidi un izmaksas, pārdošanas tirgi un klienti, paredzamā naudas plūsma, plānotās mārketinga aktivitātes, projekta komandas pieredze un zināšanas, piesaistītie partneri un citi faktori. Būtiski bija arī pārliecināties par konkursantu prezentācijas prasmi — stāstījuma loģiku un valodas plūdumu, izmantoto attēlu kvalitāti, kontakta veidošanu ar publiku.

Žūrijā piedalījās:

  • Simons Drevsens Holmbergs (Simon Drewsen Holmberg), Dānijas Kultūras institūta direktors,
  • Imants Gross, Ziemeļu Ministru padomes biroja direktors,
  • Signe Adamoviča, Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļas vadītāja,
  • Mārtiņš Krūtainis, finanšu konsultāciju uzņēmuma «Superia» direktors un SSE Riga Mentoru kluba pārstāvis,
  • Agnese Hermane, Kultūras menedžmenta un radošo industriju programmas Latvijas Kultūras akadēmijā vadītāja,
  • Māra Ābele, arhitektu biroja «Jaunromāns un Ābele» partnere,
  • Edgars Zvirgzdiņš, grafikas dizaina biroja «Associates, Partners et Sons» vadītājs, FOLD pārstāvis.

Žūrija atzīmēja, ka Kaspara Jursona prezentācija bijusi vērtēšanas kritērijiem visatbilstošākā, turklāt dizainerim uzstāšanās laikā izdevās nepiespiesti komunicēt ar klausītājiem. Pārliecināja arī tas, ka produkts jau ir ražošanā un ir pārbaudīts lietošanā. Kaspars Jursons jau pavisam drīz dosies uz Kopenhāgenu, lai piedalītos starptautiskajā «Creative Business Cup» finālā, kas norisināsies 18.–20. novembrī. Braucienu uz Kopenhāgenu nodrošina Dānijas Kultūras institūts.

Kaspara Jursona prezentācija saņēma arī publikas atsaucību, taču par skatītāju favorītu kļuva dizaineris Rihards Funts ar vingrošanas stieņu sistēmu «Vingrotava».