Logotips — Marta Zariņa–Ģelze

Līdz 13. februārim mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Krievijas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Dānijas aicināti iesniegt darbus pirmajā Baltijas jūras reģiona bilžu grāmatu konkursā — kvadrinnālē «Attēlu stāsts».

Ziņas Fold 20. janvāris, 2014

Bilžu grāmatu kvadrinnāle ir konkursa izstāde, kura notiks ik pēc četriem gadiem Rīgā. Pirmā Bilžu grāmatu kvadrinnāle ir iekļauta Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2014 programmā, un to organizē Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Starptautiskās Bērnu un jaunatnes literatūras padomes nacionālajām sekcijām. Kvadrinnāle notiks no 2014. gada 2. aprīļa līdz 2.maijam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Konkursa mērķis ir atbalstīt bilžu grāmatu žanra attīstību, jaunu mākslinieku dalību grāmatu mākslas procesos un augstvērtīgu bilžu grāmatu izplatību Baltijas jūras reģiona valstīs. 2. aprīlī notiekošā konference «Pasaule bilžu grāmatā», kvadrinnāles izstādes atklāšana un uzvarētāju apbalvošanas pasākums pulcēs gan pasaulē atzītus māksliniekus, gan citus nozares profesionāļus un jaunos māksliniekus no 10 valstīm.

Lai pieteiktos kvadriennāles konkursam, jāiesniedz ilustrācijas bilžu grāmatai, grāmatas dizaina projekts un satura koncepcija. Obligāts priekšnoteikums – iesniegtie darbi nav bijuši iepriekš publicēti grāmatā. Kvadrinnāles dalībniekus atlasīs un darbus vērtēs starptautiska žūrija, un noslēgumā tiks piešķirti vairāki apbalvojumi. Konkursa galvenā balva ir finansiāls un organizatorisks atbalsts bilžu grāmatas izdošanai, kā arī naudas prēmija 1500 eiro apmērā.

Konkursa nolikums un pieteikuma anketa pieejami LNB mājaslapā. Pieteikumus iespējams iesniegt latviešu vai angļu valodā, elektronisko versiju sūtot uz picturestory2014@gmail.com līdz 13. februārim, bet drukāto — uz LNB Bērnu literatūras centru Rīgā, Tērbatas ielā 75, LV–1001 līdz 20. februārim.