Rolands Pēterkops un Mārīte Mastiņa–Pēterkopa. Foto — Juris Pīlēns

Modes apvienības «Mareunrol’s» dizaineri Rolands Pēterkops un Mārīte Mastiņa–Pēterkopa ar saviem darbiem tiecas noķert nenotveramo un parādīt neiespējamo, to paužot ne tikai ar apģērbiem, bet izmantojot arī virkni citu mediju. Kopš uzvaras Jēras Starptautiskajā modes un fotogrāfijas festivālā «Mareunrol’s» ir ne vien Latvijas, bet visas pasaules modes industrijas uzmanības lokā.

Fold filmas Fold 28. janvāris, 2014

«Mareunrol’s» veidojuši tērpus vairāku operu iestudējumiem un populāriem mūziķiem, instalācijas teātra un muzeju pasākumiem. Video fiksēta tērpu tapšana dāņu režisores Kirstenas Dēlholmas (Kirsten Dehlholm) veidotajai Riharda Vāgnera operai «Rienci. Triumfs un sakāve» Latvijas Nacionālajā operā. Mārīte un Rolands paši nebija klāt «Rienci» pirmizrādē Rīgā, jo paralēli darbam operā bija strādājuši pie savas jaunākās kolekcijas «Īrnieks / izpētes darbs Nº2», kuru tobrīd veda izrādīt Parīzes vīriešu modes nedēļā. Viņiem piemīt ne vien izcils māksliniecisks talants, bet arī apskaužamas darba spējas un augsta atbildības sajūta.
 

 

Fold filmas ir dokumentālu īsfilmu izlase, kas ļauj iepazīties ar radošo industriju profesionāļu idejām, viedokļiem un darba procesu. Kamera un montāža, kā vienmēr, Jura Pīlēna un studijas «Orderorder» rokās, bet mūziku šoreiz veidoja Kaspars Groševs, uz brīdi atļaujot iejaukties Rihardam Vāgneram.