Ilustrācija — «Typejockeys»

Jau divpadsmito reizi «Designaustria» organizē starptautisku konkursu «Joseph Binder Award», kura fokusā ir grafikas dizains un ilustrācija, aicinot studentus, dizainerus un ilustratorus no visas pasaules pieteikt savus darbus, kas tapuši laikā no 2012. gada.

Ziņas Fold 20. marts, 2014

Austrijas dizaina izglītības centrs un interešu organizācija «Designaustria» godalgoto konkursu aizsāka 1996. gadā, cildinot ievērojamo grafikas dizaineri un ilustratoru Jozefu Binderu (Joseph Binder), kurš Austrijā aktīvi darbojies starpkaru perioda laikā un spēcīgi ietekmējis Amerikas Savienoto Valstu vizuālās komunikācijas manieri un metodes. Šī gada godalgas motīvu, atsaucoties uz 20. gadsimta 30. gadu Bindera tūrisma un reklāmas plakātiem, izveidojusi Vīnes dizaina aģentūra «Typejockeys».

Konkursā piedalīties aicināti profesionāli grafikas dizaineri, ilustratori un dizaina studenti, piesakoties individuāli vai komandās ar neierobežotu pieteikumu skaitu. Konkursa nolikums paredz trīs apbalvojumus: zeltu, sudrabu un bronzu, kam atbilst naudas balvas 2500, 2000 un 1500 eiro apmērā.

Iesniegtos darbus vērtēs starptautiska žūrija 13 kategorijās: Korporatīvais dizains, Komunikācijas dizains, Informācijas dizains, Izdevējdarbības materiālu dizains, Burtu dizains, Plakātu dizains, Iepakojuma dizains, Grāmatu ilustrācija, Mediju ilustrācija, Komerciālā ilustrācija, Sižeta plāna dizains (storyboard), Ilustrācija dažādām aplikācijām, kā arī Neatkarīgie projekti un nerealizētu konceptu dizains. Konkursa žūriju veido starptautiski nozares eksperti: Iva Babaja, Zagrebas mārketinga komunikācijas aģentūras «Euro RSCG» radošā direktore un «Icograda» prezidente, Suzanne Braitfelda (Susanne Breitfeld), komunikācijas dizainere un BDG valdes locekle, Čincja Ferara (Cinzia Ferrara), grafikas dizainere, arhitekte un AIAP viceprezidente, Lorēns Grāss (Laurent Graas), stratēģiskais direktors un partneris dizaina aģentūrā «Lola Communication» un organizācijas «Design Luxembourg» valdes loceklis, Andreas Jākobs (Andreas Jacobs), komunikācijas dizaineris un AGD priekšsēdētājs, Francs Merlics (Franz Merlicek), «Demner, Merlicek and Bergmann» digitālā dizaina un mārketinga aģentūras radošais direktors un partneris, Kārena Šmuca (Karen Schmutz), grafikas dizainere un SGD valdes locekle, Daina Vītoliņa, grafikas dizainere, BEDA valdes locekle, Dizaina informācijas centra vadītāja un Franciska Valtera (Franziska Walther), ilustratore un IO valdes locekle.

Oficiālais konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir šī gada 31. maijs, taču, piesakot darbus līdz 31. martam, tos būs iespējams reģistrēt par izdevīgāku samaksu, bet studentiem tiek piemērotas atlaides. Pēc ilustrācijas un grafikas dizaina darbu reģistrācijas internetā, tos kopā ar pieteikuma formām nepieciešams nosūtīt arī pa pastu. Plašāka informācija par konkursu, tā nolikumu un dalības izmaksām iespējams atrast «Designaustria» mājaslapā.