Vāka foto — Reinis Hofmanis, dizains — Madara Krieviņa

Jaunā žurnāla «Modernists» pavasara numurs ir par modernu domāšanu arhitektūrā, mākslā, kino, dizainā, mājas un ēšanas kultūrā.

Ziņas Fold 7. marts, 2014

Režisors Dāvis Sīmanis intervijā izvērš pilsētas simfonijas tēmu savā kino un jautā, vai daudz skatītāju ir vērtības kritērijs? Igauņu arhitektūras kritiķe Trīna Ojari kļuvusi par Igaunijas Arhitektūras muzeja direktori un stāsta par to, kā e–revolūcija pārvērtusi arhitektūras medijus. Žurnāls iepazīstina ar mākslinieci Andu Lāci un viņas trauslajiem tēliem, kā arī virkni jaunu dizaineru un meistaru, kuru radītie produkti nav ieliekami standarta dizaina domāšanas kastē.

Urbānā kultūra pavasara numurā aprakstīta ēdiena kontekstā — rakstniece Nora Ikstena viesojas gruzīnu maiznīcā, veselīga ēdiena popularizētāji dalās ar iepirkšanās padomiem, bet arhitekts un vīnzinis Mārtiņš Pīlēns mācās audzēt vīnogas. Dokumentu un zudušā mantojuma rubrikās retro fotogrāfijas ar Pirmā pasaules kara ainām Lietuvā no Latvijas Nacionālās bibliotēkas kolekcijas un Dites Jurcānes uzietās koka daiļavas Priedaines kafejnīcā Daina. Arhitektūras lappusēs lasāmas minirecenzijas Zaigas Gailes atjaunotajai skolai Rīgā, Brigitas Bulas laivu centram Pāvilostā un «KAMP» arhitektu brīvdabas virtuvei Igaunijā. Atelpai no lasīšanas – Reiņa Hofmaņa fotoceļojums Latvijas skaistākajās oranžērijās.

Žurnāla redaktore ir Ieva Zībārte, dizainere — Madara Krieviņa. «Modernists» iznāk četras reizes gadā. Sākot ar šo numuru, žurnāls nonācis tirdzniecībā, un to var iegādāties preses tirdzniecības vietās un grāmatnīcā «Lukabuka», Rīgā, Aspazijas bulvārī 3.