Foto — Reinis Traidās

Jau šodien, 7. aprīlī ar lekcijām sākas un visu nedēļu turpināsies radošās izcilības festivāls «Adwards» 2014, kas noslēgsies ar apbalvošanas ceremoniju piektdienas, 11. aprīļa vakarā.

Ziņas Fold 7. aprīlis, 2014

7. aprīlis

«Adwards» atklāšanas lekcijas konferenču centrā «Citadele» Rīgā, Republikas laukumā 2a (ieeja no Eksporta ielas).

17.00 Steve Vranakis «Making technology matter and using technology to drive creativity»

Stīvs Vranakis ir «Google Creative Lab» radošais direktors Londonā un aizraujas ar tehnoloģijām, tādēļ lekcijā runās tieši par tām: dažādām platformām, gadžetiem, produktiem un visu pārējo, kam viņa komanda pēdējā laikā palīdzējuši ieraudzīt dienas gaismu.

18.15 Alexey Meshkov «Why I don’t do lecturing»

Maskavas «Instinct BBDO» radošais direktors Aleksejs Meškovs izklāstīs visgarlaicīgākos reklāmas radīšanas principus un kāpēc viņš neredz jēgu ar tiem dalīties. Lekcija būs krievu valodā.

7. un 8. aprīlis

«Young Lions» simulācija

24 stundu konkurss sāksies 7. aprīļa rīta agrumā un noslēgsies 8. aprīļa rītā. 10. aprīlī jauno lauvu darbi tiks nodoti «Adwards» 2014 starptautiskās žūrijas vērtējumam, bet 11. aprīlī noslēguma ceremonijā tiks paziņota komanda, kura jūnijā dosies uz Kannām, lai pārstāvētu Latviju starptautiskajā konkursā «Young Lions».

10. aprīlis

19.00–20.30 Filma par Latvijas reklāmas vēsturi

Kafejnīca «MiiT» Rīgā, Lāčplēša ielā 10.

11.aprīlis

«Adwards» 2014 lekciju diena — starptautiskās žūrijas dalībnieku un vietējo reklāmas zvaigžņu uzstāšanās visas dienas garumā konferenču centrā «Citadele» Rīgā, Republikas laukumā 2a (ieeja no Eksporta ielas).

10.00–10.30 Dalībnieku reģistrācija

10.30–11.10 Oskars Cirsis «Side projects»

«Wrong Digital» radošais direktors saka «Tev nevajag darbu, lai strādātu, un tev nevajag brīfu, lai domātu». Oskars Cirsis lekcijā stāstīs par to, kādēļ, viņaprāt, ir svarīgi blakus projektus ieviest ikdienā un ko no tiem var gūt.

11.10–12.10 Milan Janic «Can helping others help yourself? And how does design fit into all of this?»

Parīzes «Leon Burnett» biroja vecākais art direktors Milans Janičs stāstīs par savu un Salvo Galano kopprojektu «Home Sweet Home». Šī dizaina un komunikācijas iniciatīva runā caur fotomirkļiem, video un instalācijām, pievēršot uzmanību tiem, kurus ikdienā sabiedrība izliekas neredzam.

12.10–12.50 Raimonds Platacis «Kā pārdzīvot prāta vētru ideju jūrā»

Aģentūras «Abnormal» labā smadzeņu puslode Raimonds Platacis ieskicēs savas galvenās atziņas, kas radušās, ilgstoši strādājot reklāmas industrijā.

12.50–13.30 Ēriks Stendzenieks «Being the underdog»

«!MOOZ» vadošais radošais, LADC prezidents Ēriks Stendzenieks varētu runāt par suņiem, bet varbūt lekcija būs gluži par ko citu. To nezina pat viņš pats.

13.30–13.50 Kafijas pauze

13.50–14.30 Evelīna Ozola «Creativity empowers»

FOLD redaktores Evelīnas Ozolas lekcija būs atgādinājums par to, kāds spēks ir dizaineru un citu radošu profesionāļu rokās — viņu zināšanas un prasmes ļauj panākt sociālas pārmaiņas, aizsargāt nozīmīgas vērtības, labot to, kas ir nepareizs, un ierosināt labāku nākotni.

14.30–15.10 Gabrielius Jucevicius «The target audience is males and females aged zero and up: how to please everyone and stay creative?»

Viļņas Dizaina koledžas pasniedzējs Gabriels Jucevičus pievērsīsies mērķauditorijas definēšanas fenomenam, kā arī analizēs radošuma lomu. Ideālā pasaulē rastos perfektas idejas, kas nākušas no perfekta brīfa. Reālajā pasaulē darbs reklāmā ir kā drošības josta, lai glābtu izmisušu klientu.

15.10–15.50 Oskars Klauze «Čika kalšana»

«Publicis Riga» tekstu autors Oskars Klauze runās par aptuveniem citātiem un nepārbaudāmām atsaucēm pildīts, subjektīvs stāsts par tukšuma jājējiem un viņu lielāko izaicinājumu.

15.50–16.20 Zigurds Zaķis «Propaganda un citi zvēri»

Jau vairāk nekā pusgadsimtu ikviens karš, pirmkārt un visvairāk, ir propagandas karš. Mēs visi — radošo arodu meistari, tekstu lielmeistari, stratēģi un mārketinga vadītāji — atrodamies frontes pirmajās līnijās. Tas uzliek dažus pienākumus un rada daudzas iespējas.

16.20 – 17.00 Pēteris Noviks «Radošas darbības, kuras kontrolē tu pats»

Aģentūras «Guilty» art direktors Pēteris Noviks stāstīs par to, kas notiek pēc un paralēli darba dienai reklāmā.

17.00 – 18.00 Saneel Radia «What innovation means for creatives»

«Inovācija» ir pēdējās dekādes «buzz word». Tai ir dažādas definīcijas, un kompānijas tai tērē milzum daudz līdzekļu. «Finch15» un «Greatest Good» dibinātājs Sanels Radia lekcijā mēģinās definēt inovācijas jēdzienu, izprast tās saikni ar radošumu un palīdzēt saprast, kā radoši prāti to var izmantot savā labā.

19.00 «Adwards» 2014 apbalvošanas ceremonija

Koncertzāle «Palladium» Rīgā, Marijas ielā 21.

22.30 «Adwards» 2014 pēcballīte

Kafejnīca «MiiT» Rīgā, Lāčplēša ielā 10.

 

Maksa par dalību «Adwards» 2014 lekciju dienā un ceremonijā 11.aprīlī ir EUR 185 juridiskajai personai un EUR 92,50 privātpersonai (PVN iekļauts cenā). Maksa par dalību «Adwards» 2014 uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā ir EUR 26 juridiskai personai un EUR 17 privātpersonai (PVN iekļauts cenā). LADC biedriem un sadarbības partneriem lekcijas un apbalvošanas ceremonija ir bez maksas. Apbalvošanas ceremoniju bez maksas apmeklēt var visi, kas iesnieguši darbu «Adwards» 2014. Pieteikšanās visiem pasākumiem, rakstot uz anete@ladc.lv. Plašāka informācija par dalības maksu, pieteikšanās kārtību un programmu atrodama «Adwards» 2014 mājaslapā.