Publicitātes attēls

Klāt grafikas dizaina vasaras skolas «Asterisk» otrā sezona, kas no 28. jūlija līdz 6. augustam norisināsies Tallinā un tematiski pievērsīsies darba un spēles attiecībām. Pieteikšanās atvērta līdz 1. jūnijam.

Izglītība Fold 20. maijs, 2014

«Asterisk» vasaras skolā pieteikties aicināti grafikas dizaineri, mākslinieki, teorētiķi, kritiķi, kuratori un citi interesenti. Desmit dienu programma ietver divu veidu darbnīcas, bet divas dienas tiks atvēlētas semināriem, visu vasaras skolas laiku risinot un rodot atbildes uz jautājumiem: kur beidzas spēle un sākas darbs; kādēļ spēlēšanās domāta tikai bērniem; kurš nestrādā, tas nespēlējas?

Vasaras skolas pasniedzēji ir starptautiski zināmi dizaineri un mākslinieki: Samuels Nīholms (Samuel Nyholm) no Zviedrijas, Džakomo Porfīri (Giacomo Porfiri) no Itālijas, Radims Peško (Radim Peško) no Čehijas, «Åbäke» grupējums no Francijas, un vasaras skolas organizatores Elizabete Klementa (Elisabeth Klement) un Laura Pappa no Igaunijas.

Par grafikas dizainera Arta Tauriņa pieredzi 2013. gada «Asterisk» vasaras skolā lasāms FOLD rakstā «Labāk par gaidīto».

Lai pieteiktos, jāaizpilda reģistrācijas forma «Asterisk» mājaslapā, jāpievieno CV un portfolio pdf formātā ar vismaz 5, bet ne vairāk kā 10 realizētiem projektiem. Tā kā vasaras skola pieņem dalībniekus arī no citām nozarēm, ne tikai dizaina, pieteikuma portfolio sadaļā iespējams iesniegt darbus, kas nav tikai mākslas vai dizaina projekti. Vasaras skolas dalības maksa ir 200 eiro, kas ietver darbnīcu un pamata darbam nepieciešamo materiālu izmaksas.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 1. jūnijam. Vasaras skola uzņems 32 dalībniekus, izvērtējot iuesniegtos CV un darbus. Rezultāti tiks izziņoti līdz 8. jūnijam, un darbs vasaras skolā noritēs angļu valodā. Vairāk informācijas par vasaras skolas programmu un pieteikšanās kārtību iespējams atrast «Asterisk» mājaslapā, kā arī Facebook un Twitter lapās.