Foto — Jānis Vēliņš

Fotogrāfijas izglītības programma ISSP Skola izsludinājusi pieteikšanos jaunajam, 2014.–2016. gada mācību kursam, kurā lekcijas vadīs atzīti Latvijas fotogrāfi un plašs pieaicinātu speciālistu loks no Latvijas un ārvalstīm. Pieteikšanās atvērta līdz 28. jūnijam.

Izglītība Fold 6. jūnijs, 2014

ISSP Skola ir divu gadu neformālās izglītības programma, ko biedrība ISSP aizsāka 2011. gadā ar mērķi piedāvāt augstas kvalitātes fotogrāfijas izglītības ciklu Latvijas jaunajiem fotogrāfiem un interesentiem. Sniedzot priekšstatu par mūsdienu fotogrāfijas daudzveidīgajām iespējām, skola piedāvā radošu un kritisku vidi, kurā katram attīstīt savu individuālo pieeju fotogrāfijā. Programmas laikā studenti bagātina izpratni par fotogrāfiju kā mediju, kā arī attīsta praktiskās iemaņas un stratēģijas mūsdienu fotogrāfijas tirgum. Otrā gada laikā studenti izstrādā personiskus autorprojektus, kas noslēgumā tiek prezentēti kopīgā izstādē.

Nodarbības vada fotogrāfi Iveta Vaivode, Alnis Stakle, Arnis Balčus, Andrejs Grants un Aleksandrs Gronskis, kā arī filozofs Kārlis Vērpe un kuratore Solvita Krese. Paralēli pamatkursa nodarbībām, ar savu personisko pieredzi regulāri dalās arī pieaicinātie vieslektori: Inta RukaIvars Grāvlejs, Ieva Epnere, Inese Baranovska, Romans Korovins un citi fotogrāfijas profesionāļi un mākslinieki no Latvijas un ārvalstīm. Mācību kopējais ilgums ir 18 mēneši, un nodarbības notiek darba dienu vakaros latviešu valodā, bet vieslekcijas var tikt vadītas arī angļu un krievu valodās.

Apmācībai 1. kursā tiks uzņemti 20 dalībnieki, balstoties uz to pieteikumiem un iesūtītajiem portfolio.  Skolas dalības maksa ir 100 eiro mēnesī (900 eiro vienā mācību gadā). Plašāka informācija par skolu, kā arī pieteikuma forma atrodama ISSP Skolas mājaslapā.

Vēl līdz 8. jūnijam Kaņepes Kultūras centrā apskatāma ISSP Skolas 2014. gada absolventu izstāde «Misfits», kur tiek prezentēti desmit mācību laikā tapušie autorprojekti — fotogrāfijas sērijas, grāmatas un instalācijas.