29. maijā Jauno uzņēmēju centrā norisinājās konkursa «Creative Business Cup» pirmā Latvijas atlase — savas biznesa idejas žūrijai prezentēja 9 uzņēmumi.

Ziņas Fold 10. jūnijs, 2014

Prezentācijas vērtēja žūrija, kurā strādāja: Jānis Straumēns, Vita Brakovska (Jauno uzņēmēju centrs), Simons Drevsens Holmbergs (Dānijas Kultūras institūts), Signe Adamoviča, Zanda Tamuļone (KM Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļa), Evelīna Ozola (FOLD), Mārtiņš Krūtainis (SSE Riga Mentoru klubs), Kaspars Jursons («Creative Business Cup» 2013).

Pretendenti tika vērtēti pēc sekojošiem kritērijiem: idejas radošums un unikalitāte, risku izvērtējums, mērogojamība un tirgus potenciāls. Daļa no konkursa dalībniekiem prezentēja jau gatavus un tirdzniecībā esošus produktus, kamēr citi vēl tikai strādā pie prototipiem. Piecu finālistu vidū ir gan vieni, gan otri.

Augstāko žūrijas novērtējumu un iespēju turpināt cīņu konkursā saņēma pieci uzņēmumi: «Espatte», «Flow Design», «Gigi Bloks», «HOS» un «Pompidoo».

«Espatte» ir jauns apģērbu zīmols, kas plāno uzsākt modulāru ziemas apģērbu ražošanu sievietēm. Ikviens mētelis ietver sevī vairākus risinājumus Ziemeļeiropas mainīgajiem laikapstākļiem un aktīvam pilsētas dzīvesveidam, ļaujot saglabāt eleganci un individuālo stilu.

«Flow Design» radījuši magnētisku drēbju pakaramo «Cliq». Neparastais pakaramais ir jau saņēmis prestižo «Red Dot Award» 2014 apbalvojumu, kā arī «Adwards» 2014 zelta ordeni.

 

«Gigi Bloks» ir modulāri lielizmēra rotaļu klucīši. Tie atdzīvina iztēli un iedvesmo bērnus būvēt pašiem savus izgudrojumus, celtnes un dzīvniekus. Klucīši ir ērti savienojami, viegli un droši, veidoti no videi draudzīga un izturīga kartona.

«HOS» ir matu taisnotājs, kas izmanto karstu gaisu, tādējādi esot saudzīgāks pret matiem kā tradicionāli matu taisnotāji. Ierīci radījis frizieris, ņemot vērā savu pieredzi un zināšanas par matu ieveidošanas problēmām, klientu vēlmēm un vajadzībām.

«Pompidoo» zīmols veido pleca fotosomas sievietēm un vīriešiem, kas aizraujas vai profesionāli nodarbojas ar fotogrāfiju, taču nevēlas staigāt ar mugursomu. Ārēji nekas neliecina, ka somās atrodas fotokameras, līdz ar to tās ir arī mazāk iekārojamas zagļiem.

Visi pieci uzņēmumi ieguvuši iespēju piedalīties tiešsaistes mācību platformā «CBC Connect», kas palīdzēs uzlabot biznesa idejas un prezentācijas prasmes, gatavojoties fināla sacensībām septembrī, kad tiks noskaidrots Latvijas pārstāvis «Creative Business Cup» starptautiskajam konkursam Kopenhāgenā.