Rīgas Fotomēneša 2014 logotips — Artis Tauriņš

Rīgas Fotomēnesis šī gada maijā aptvēra gandrīz 30 dažādus foto mākslā balstītus pasākumus — izstādes, lekcijas, pašizdošanas pasākumus, kino filmas, radošās darbnīcas, un Rīgā saaicināja ievērojamus ārvalstu māksliniekus, kuratorus un izdevējus. Daļa no festivāla izstādēm apskatāmas arī jūnijā.

Ziņas Fold 6. jūnijs, 2014

Līdz 8. jūnijam Kaņepes Kultūras centrā ir apskatāma ISSP Skolas absolventu autorprojektu izstāde «Misfits».

Līdz 14. jūnijam Mūkusalas Mākslas salonā var pagūt apskatīt kuratores Līgas Lindenbaumas veidotu izstādi «Ārzemes», kuras ekspozīciju veido latviešu fotogrāfu Ievas Epneres, Ivara Grāvleja, Reiņa Hofmaņa un Aļņa Stakles fotosērijas — sociālkritiski un antropoloģiski ainavu un vides pētījumi.

Izstāde «Japāna eiropieša acīm/Japāna šodien 16. izdevums», kurā skatāmi latviešu fotogrāfa Aleksandra Gronska un zviedru fotogrāfes Ninas Korhonenas darbi, apmeklētājiem būs atvērta līdz 15. jūnijam kultūras pilī «Ziemeļblāzma».

Arī jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkā, «Gaismas pilī», līdz 20. jūnijam apskatāmas divas izstādes — Mērijas Elenas Mārkas (Mary Ellen Mark, ASV) personālizstāde «Amerikas skati», kas iepazīstina ar  klasisku dokumentālā foto tradīciju, kurā robežojas un pārklājas foto žurnālistika un subjektīvais dokumentālisms, kā arī latviešu fotogrāfes Ivetas Vaivodes personālizstāde «Klēpis», kurā autore iemūžinājusi personisko ceļojumu uz savas vecāsmātes dzimto ciematu Pilceni Latgalē.

Līdz pat 30. jūlijam «Vīna Studijā», Elizabetes ielā 10, izstādīta fotogrāfa Imanta Grosa personālizstāde «Gadagājumi/Vintages», kuras kolāžās ietverts stāsts par piecām paaudzēm, kas izkliedētas dažādās pasaules malās. Tas ir personisks, bet nevilšus arī universāls sava laikmeta un tā paaudžu atainojums.

Plašāka informācija par izstādēm un to norises vietām pieejama Rīgas Fotomēneša mājaslapā.