Foto — Vincens Bēkmans (Vincen Beeckman)

No 4. līdz 27. jūlijam Rīgā, Tabakas fabrikā būs skatāma foto izstāde «Rīgas paš/portreti». Iesaistot vairāk nekā 500 galvaspilsētas iedzīvotāju, kā arī atzītus Latvijas un ārzemju fotogrāfus, projekta ietvaros radīts mūsdienīgs rīdzinieka portretējums.

Ziņas Fold 1. jūlijs, 2014

Iesaistot dažādu apkaimju, paaudžu un tautību rīdziniekus, projekts «Rīgas paš/portreti» ir vizuāla liecība par laiku un vietu, kurā dzīvojam, un cilvēkiem mums apkārt. Izstādes autori ir paši rīdzinieki – simtiem iedzīvotāju no Ķengaraga, Juglas, Torņakalna, Bolderājas un citām apkaimēm izveidojuši savus pašportretus radošās darbnīcās ar vietējiem un ārzemju fotomāksliniekiem. Savukārt pazīstami Latvijas fotogrāfi — Iveta Vaivode, Andrejs Strokins, Kaspars Goba, Andris Kozlovskis un Aija Bley — radījuši jaunas portretu sērijas un multimediju darbus, kuros galveno lomu ieņem rīdzinieki. Izstādē būs redzami arī leģendārā Argentīnas fotogrāfa Markosa Lopeza (Marcos Lopez) šopavasar radītie rīdzinieku portreti krāšņajā «pop latino» stilā. Dažādajos darbos sastopami Pārdaugavas jaunieši savās istabās, Bolderājas azerbaidžānu kopiena piknikā pie dabas, Juglas neredzīgo ciemata iedzīvotāju mālā veidoti pašportreti, fotogrāfijas vēsturiskajā multigrāfijas tehnikā, Rīgas autoostas fotobūdiņā «noķerti» kolorīti rīdzinieki un vēl daudzi citi.

Izstādes laikā nedēļas nogalēs notiks radošās darbnīcas un akcijas, kurās varēs piedalīties ikviens apmeklētājs, izveidojot arī savu pašportretu. Pilna projekta rezultātu kolekcija un darbnīcu programma atrodama «Rīgas paš/portretu» mājaslapā.

Izstāde «Rīgas paš/portreti» būs aplūkojama Tabakas fabrikā Rīgā, Mierā ielā 58. Izstāde atvērta katru dienu, izņemot pirmdienas, no 12.00–20.00. Ieeja izstādē ir bez maksas, un darbi būs skatāmi arī pilsētvidē — sabiedriskā transporta pieturās. Projektu «Rīgas paš/portreti» organizē biedrība ISSP, un tas ir «Rīga — Eiropas Kultūras galvaspilsēta 2014» programmas daļa.