Foto — Juri Nagasima

Kuldīgas novada Pelču pilī jau sākusies profesionāļu aprindās par Eiropā labāko dēvētā Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola ISSP. Šogad tajā piedalās 72 fotogrāfi no 24 pasaules valstīm, kuri atlases kārtībā guvuši iespēju piedalīties vienā no sešām meistarklasēm. ISSP meistardarbnīcas arī šogad vada pasaulē pazīstami un godalgoti profesionāļi, pārstāvot dažādas fotogrāfijas jomas. Katru vakaru Pelču pilī notiks publiskas lekcijas un radošas tikšanās, uz kurām ISSP organizētāji aicina visus, kam interesē fotogrāfija.

Ziņas Fold 4. augusts, 2014

4. augusts

20.00–21.30 Marks Stainmecs (Mark Steinmetz), klasiskas, bet vienlaicīgi modernas un emocionālas melnbaltās fotogrāfijas meistars, deviņu fotogrāmatu autors, rādīs savus darbus, kas tapuši ASV dienvidu štatos, kā arī projektus no Parīzes un Itālijas.

5. augusts

20.30–21.45 Multimediju un filmu eksperts Adrians Kelterborns (Adrian Kelterborn), kurš producējis vairāk nekā 100 multimediju fotoesejas kā fotoaģentūras «Magnum» vadošais producents, pievērsīsies dažādiem multimediju stāstu formātiem.
21.45–23.00 Izcilais čehu fotožurnālists, aģentūras «VII» līdzdibinātājs Antoņīns Kratohvils (Antonin Kratochvil), kurš pēdējo desmitgažu laikā apceļojis pasaules karstākos punktus, rādīs savus darbus, kas tapuši dažādām publikācijām un personiskiem projektiem.

6. augusts

20.30–22.00 Viens no šobrīd pasaulē atzītākajiem dokumentālā žanra fotogrāfiem Saimons Norfolks (Simon Norfolk) stāstīs par projektu, ko veidoja, atsaucoties uz 19. gadsimta fotogrāfa Džona Bērka (John Burke) darbiem no otrā angļu–afgāņu kara.

7. augusts

20.30–21.45 Jurī Nagasima (Yurie Nagashima),  japāņu fotogrāfe un laikmetīgā māksliniece, iepazīstinās ar saviem darbiem, kā arī to tapšanas kontekstu — «Girly photo» kustību Japānas fotogrāfijā 1990. gados.
21.45–23.00 Vairāku izcilu fotogrāmatu autori Rafals Milahs (Rafal Milach) un Anja Naļecka (Ania Nalecka) dos padomus, kā runāt, lai grafikas dizaineris ieklausītos, un kā klausīties, lai fotogrāfs runātu.

8. augusts

20.30–21.45 Marka Stainmeca otrā lekcija «Eižens Atžē un vecumdienu brīvība» par franču fotogrāfu Eiženu Atžē (Eugene Atget).

9. augusts

19.00 ISSP 2014 noslēguma darbu izstādes atklāšana Kuldīgas Mākslas namā.
22.00 ISSP noslēguma darbu projekcijas Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī «Goldingen Cinema». 

12. augusts

18.00 Jurī Nagasimas un Marka Stainmeca lekcija koprades telpā «The Mill» Rīgā, Brīvības ielā 33.

 

Lekcijas notiks angļu valodā, ieeja — bez maksas. Naktsmītnes Pelčos ir iespējams sarunāt, laicīgi kontaktējoties ar organizatoriem. Vairāk informācijas un detalizēta programma ISSP mājaslapā.