Publicitātes attēls

Izsludināta filmu pieteikšana Latvijas Nacionālajam filmu festivālam «Lielais Kristaps — 2014», kas norisināsies no 2. līdz 11. decembrim jaundibinātā Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros kinoteātrī «Splendid Palace» un citās kino zālēs Rīgā un visā Latvijā.

Ziņas Fold 15. augusts, 2014

Filmu producenti līdz 10. septembrim Latvijas Kinematogrāfistu savienībā aicināti pieteikt savus darbus, kuru pirmizrādes notikušas ne agrāk kā 2012. gada 1. martā. «Lielais Kristaps» ietvaros tiek rīkots arī Studentu filmu konkurss, kurā var tikt pieteiktas Latvijas studentu filmas, kas veidotas Latvijas vai ārvalstu filmu augstskolās. Pirmo reizi «Lielais Kristaps» notiks starptautiska pasākuma — Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RSKF) ietvaros, ievadot Eiropas Kino akadēmijas (EKA) balvu pasniegšanas ceremonijas 12. un 13. decembrī. «Lielā Kristapa» balvas tiks piešķirtas Latvijas labākajām filmām un kino profesionāļiem jau 26. reizi, un konkursa programmu veidos nominācijas ieguvušās filmas, kuras festivāla laikā vērtēs žūrija, piedaloties arī EKA pārstāvjiem, savukārt apmeklētāji lems par skatītāju balvu piešķiršanu.

«Lielais Kristaps» sola bagātīgu un interesantu programmu, piedāvājot tādas spēlfilmas kā režisora Aika Karapetjana «Cilvēki tur», Jāņa Norda «Mammu, es tevi mīlu», Sergeja Lozņicas «Miglā», Lailas Pakalniņas «Picas», Andra Gaujas «Izlaiduma gads», kā arī dokumentālās un animācijas filmas. «Lielais Kristaps» dod iespēju filmu autoriem redzēt un izvērtēt Latvijas filmu programmu kopumā, savu darbu kontekstā ar kolēģu filmām, un izprast kopējo līmeni, tendences un īpatnības.

Paralēli festivāla programmas skatēm tiks demonstrēta RSKF programma ar Eiropas labākajām filmām, kuras ieguvušas nominācijas EKA balvai. Latvijas skatītāji balsos par šīm filmām un izvēlēsies labāko Eiropas filmu, uzvarētājam pasniedzot otru «Lielo Kristapu».

Festivāla konkursa programmas skates notiks kinoteātrī «Splendid Palace» Rīgā, Elizabetes ielā 61. Paralēli Rīgā un visā Latvijā tiks demonstrētas tematiskas festivāla programmas. «Lielā Kristapa» balvas tiks pasniegtas svinīgā noslēguma ceremonijā 11. decembrī, kuru tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijas 1. kanālā. Festivālu organizē Latvijas Kinematogrāfistu savienība sadarbībā ar Nacionālo Kino centru.

Vairāk par pasākumiem, konkursa nolikumu un pieteikuma anketu iespējams lasīt «Lielā Kristapa» mājaslapā.