Publicitātes attēls

Līdz 17. oktobrim ikviens Latvijas topošais uzņēmējs aicināts iesniegt savu inovatīvas uzņēmējdarbības ideju jau astotajam biznesa ideju konkursam «Ideju kauss».

Atbalsts Fold 8. septembris, 2014

Konkurss radīts ar mērķi palīdzēt iegūt tehnoloģijās balstītu un inovatīvu biznesa ideju autoriem nepieciešamās zināšanas un prasmes un motivēt tos attīstīt savas idejas līdz pilnvērtīgiem biznesa plāniem, kuri tiktu īstenoti dzīvotspējīgos uzņēmumos Latvijā. Īpaša uzmanība tiek pievērsta uzņēmējdarbībai kā jauniešu karjeras izvēlei, kā arī riska kapitāla investīciju apjomu paaugstināšanai mazo un vidējo uzņēmumu attīstībai uzņēmējdarbības sākumā vai attīstības fāzē.

Konkurss paredzēts Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 18 gadiem ar skaidri definētu ideju par inovatīvu uzņēmējdarbību, piesakoties individuāli vai komandā, kas nav lielāka par 4 cilvēkiem. Jau nodibināti uzņēmumi «Ideju kausā» piedalīties nevar.

Iesniegtās idejas tiks vērtētas divās kārtās, un katru pieteikumu vispirms izvērtēs divi eksperti, bet otrajā kārtā iekļuvušajiem pretendentiem būs jāsagatavo biznesa plāns. Pirmās kārtas atlasi izturējušie dalībnieki piedalīsies konsultācijās, apmācībās un semināros. Divpadsmit labākie biznesa plāni tiks prezentēti klātienē žūrijai, kas noteiks uzvarētājus, piešķirot naudas balvas 7000 eiro apmērā pirmajai vietai, 5000 eiro otrajai un 3000 eiro trešajai vietai, kā arī 2000 eiro nominācijā «Eko–inovācijas ideja». Savukārt «Ideju kausa 2014» stratēģiskais kompetences partneris Rīgas Biznesa skola (RBS) apbalvošanas ceremonijā pasniegs savu speciālbalvu — finansiālu atbalstu 1000 eiro apjomā izglītības iegūšanai Rīgas Biznesa skolā. Pirmo reizi konkursa vēsturē tiks pasniegta īpaša speciālbalva, izvērtējot idejas, kas būs saistītas ar pārtikas nozari. Tieši šajā sfērā radītajiem projektiem būs vislielākais potenciāls saņemt konkursa partnera AS «Aldaris» dāvāto 1000 eiro balvu idejas attīstībai.

Pieteikt ideju iespējams, reģistrējoties un aizpildot anketu «Ideju kausa» mājaslapā, kur pieejams arī konkursa nolikums. Konkursu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra projekta «Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma» ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF) un Eiropas Savienība.