Attēls — Gunvaldis Urtāns

Jaunais bērnu balansa divritenis «Brum Brum» no citiem atšķiras ar unikālu konstrukciju — tā rāmis izgatavots no liekta saplākšņa, kas dabīgi amortizē triecienus un ļauj bērniem vizināties ilgāk un jautrāk.

Ziņas Fold 28. novembris, 2014

Amortizāciju rada rāmja konstrukcija, kurā izmantots tas pats princips, kas Alvāra Ālto krēslā Nº 31. Tas izgatavots, saplāksni salīmējot vajadzīgajā izliekumā, kas piešķir tam atsperes īpašības. Maigā šūpošanās aizsargā bērna dibenu pret triecieniem un padara braukšanu vēl jautrāku. «Brum Brum» skrejritenis ir viegls un izturīgs — tas sver tikai ap 2 kg, bet spēj noturēt līdz pat 80 kg smagu braucēju.

Riteņu asis dakšās iestiprinātas tā, lai to augstums būtu regulējams, pielāgojoties dažāda auguma bērniem no 2 līdz 6 gadu vecumam. Riteņu diski savukārt aizsargā bērnu pirkstus no iebāšanas spieķos. «Brum Brum» komanda vadījusies pēc LVS EN 71-1+A3:2014 (E) rotaļlietu izgatavošanas standarta, kas nosaka prasības produktu mehāniskajām un fizikālajām īpašībām. Visas «Brum Brum» divriteņu detaļas tiks ražotas un komplektētas Latvijā.

Ideja par šādas konstrukcijas balansa divriteni pirms pieciem gadiem radusies juristam Krišjānim Jermakam, bet vārdu «Brum Brum» izdomājuši viņa bērni, atdarinot tēva motocikla rūkšanu. Produkta radīšanai sapulcināta starpdisciplinaritātes un draudzības paraugkomanda: stratēģiskais plānotājs Raimonds Tāle, arhitekts un 3D modelētājs Aldis Blicsons, mēbeļu restaurators un apdares speciālists Jānis Jirgens, tehnoloģisku un dizaina risinājumu autors Imants Bisenieks, radošais direktors Oskars Cirsis, grafikas dizaineris Dāvis Vilcāns, video operators Mārtiņš Paeglītis, dizaineris un scenogrāfs Toms Grīnbergs.

«Brum Brum» tirgū nonāks nākamā gada pirmajā pusē. Cena pašlaik vēl netiek atklāta, bet mērķēts uz «premium» klases cenu grupu, konkurējot ar tādiem ārvalstu zīmoliem kā «Like a Bike», «Wishbone» un «Heritage Littles».


«Brum Brum» prototips darbībā