Biznesa foruma norises vieta — Vidzemes koncertzāle «Cēsis». Foto — Indriķis Stūrmanis

4. decembrī Vidzemes koncertzālē «Cēsis» norisināsies Biznesa forums, kurā pieredzējuši ārvalstu un vietējie profesionāļi dalīsies ar zināšanām un idejām par to, kā strauji attīstīt biznesu, domāt ārpus rāmjiem un ieviest pārmaiņas tradicionālajās biznesa metodēs, kā arī diskutēs par dizaina, inovāciju un mārketinga lomu uzņēmējdarbībā. Foruma laikā būs pieejamas arī individuālas konsultācijas par Eiropas Savienības fondu atbalsta programmām uzņēmējiem.

Atbalsts Fold 25. novembris, 2014

Forumā uzstāsies tādi mārketinga eksperti kā Heimišs Teilors (Hamish Taylor, Lielbritānija), kurš ieņēmis vadošus amatus kompānijās «Procter&Gamble», «British Airways», «Eurostar» un «Sainsbury’s Bank», mārketinga profesors Sofijas Universitātē un «start–up» uzņēmumu «MammothDB» un «Xentio» izpilddirektors Stīvs Keils (Steve Keil, Bulgārija), grāmatas «Selling for dummies» autors un kompānijas «The Business Booster» vadītājs Bens Kenčs (Ben Kench, Lielbritānija), kā arī dizaina eksperti no Zviedrijas — Henriks Otto (Henrik Otto), kurš strādājis kompānijās «Volvo Cars» un «Electrolux», un Stefans Nilsons (Stefan Nilsson), dizaina tendenču eksperts Skandināvijas reģionā ar ievērojamu pieredzi dizaina galeriju un Zviedrijas Amatniecības un dizaina biedrības vadībā.

Foruma otrajā daļā notiks prezentācijas un diskusijas trīs darba grupās, kurās dizaina, inovāciju un mārketinga nozīmi uzņēmējdarbībā apspriedīs gan ārvalstu eksperti, gan veiksmīgi Latvijas uzņēmēji: dizaineris un arhitekts, «Rīgas krēslu fabrikas» vadītājs Aldis Circenis, arhitekte, apavu dizainere Elīna Dobele, zīmolu «Nakts mēbeles» un «Pils matrači» izveidotājs Juris Griķis, uzņēmuma «NPK Expert» direktors Ģirts Cēlājs, velosipēdu restaurācijas darbnīcas un ražotnes «Ērenpreiss Original» vadītājs Toms Ērenpreiss, «TechHub Riga» līdzdibinātājs Andris K. Bērziņš, uzņēmuma «Felici» vadītāja Alise Balgalve un «ZGI Capital» investīciju direktors Rūdolfs Krese.

Pasākumā visas dienas garumā būs iespēja saņemt arī individuālas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvju konsultācijas par pieejamo Eiropas Savienības finansējumu uzņēmējdarbības un eksporta uzsākšanai, attīstīšanai un nodarbināto apmācībām.

Forumam jāreģistrējas līdz 27. novembrim LIAA mājaslapā, kur atrodama arī pilna pasākuma programma. Dalība forumā ir bez maksas, un tā norises dienā no Rīgas un Valmieras tiks organizēts transports uz pasākuma norises vietu Cēsīs, Raunas ielā 12–1.