Logotips — «Pegasus Group»

Šo sestdien, 15. novembrī visā Latvijā norisināsies jau otrā Mazā biznesa diena, kad ikviens aicināts pievērst īpašu uzmanību mikro un mazajiem uzņēmumiem, atbalstot tos ar pirkumiem un pasūtījumiem, uzslavu, padomu vai uzsākot sadarbību.

Ziņas Fold 14. novembris, 2014

Mazā biznesa diena tiek organizēta iniciatīvas «Atbalsti mazo biznesu» ietvaros, kuru 2012. gada rudenī aizsākuši mazā biznesa pārstāvji Kristaps Banga un Elīna Egle, pirmo reizi ieviešot šo ASV dzimušās iniciatīvas tradīciju Latvijā. To uzņēmumu, kas pagājušajā gadā piedalījās šajā iniciatīvā, vidējais apgrozījums gada laikā ir audzis par 18 procentiem, sasniedzot 28 000 eiro, un arī uzņēmumos nodarbināto darbinieku skaits izaudzis no diviem līdz trīs darbiniekiem.

Pieteikties Mazā biznesa dienai aicināti ne tikai mikro un mazie uzņēmumi, bet arī tie, kas tikko uzsākuši uzņēmējdarbību, algo mazu darbinieku skaitu vai to apgrozījums ir neliels. Mazā biznesa dienā ir iespējams piedalīties, reģistrējot savu uzņēmumu pasākuma mājaslapā, kur tiek uzkrāta un Latvijas kartē vizualizēta informācija par visiem iniciatīvas dalībniekiem, to piedāvātajiem produktiem un pakalpojumiem, strukturējot tos pēc dažādiem parametriem, lai palīdzētu cilvēkiem izvēlēties atbalstāmos komersantus pēc atrašanās vietas vai darbības veida. Uzņēmumi varēs piedāvāt savus pakalpojumus un produktus, izmantojot bezmaksas komunikācijas kanālu iespējas sociālajos tīklos un pieejamos mārketinga rīkus — ātri un vienkārši izgatavot Mazās biznesa dienas reklāmas plakātus un video, saņemt iniciatīvas uzlīmes, kuras izmantot kā atpazīstamības zīmi, īstenot īpašas kampaņas pircējiem, iepazīstināt ar saviem produktiem, iegūt kontaktus un satikt sadarbības partnerus.

Iniciatīvas ietvaros 14. novembrī Rīgas domes sēžu zālē, Rātslaukumā 1, no plkst. 12.00 līdz 16.00 norisināsies seminārs «Mazā biznesa pēcpusdiena», kurā uzzināt praktisku informāciju un noderīgus padomus par finanšu piesaisti, klientu loka paplašināšanu, potenciālo partneru uzrunāšanu, zināšanām un kompetenci franšīzes, eksporta un klientu vadības jomā.

Mazā biznesa dienā var piedalīties ikviens interesents, un plašāka informācija par to pieejama iniciatīvas mājaslapā un Facebook lapā. Iniciatīvu «Atbalsti mazo biznesu» organizē Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu forums.